Čokoladna pita s pomarančo je popoln desert, ki združuje bogat, kremast okus čokolade in osvežujočo citrusno noto pomaranče. Ta kombinacija je prava zmagovalka za vse sladokusce, saj se sladkost čokolade odlično prepleta z rahlo kislostjo pomaranče. Recept je preprost in primeren tudi za tiste, ki v kuhinji nimajo veliko izkušenj. Pripravite to okusno sladico za posebno priložnost ali pa si jo privoščite kar tako – ker si pač zaslužite nekaj posebnega. Rezultat vas bo navdušil!
Morda vas zanima tudi:
- Popoln in enostaven recept za okusno bučno pito z dišečimi jesenskimi začimbami
- (RECEPT) Jesenska torta z banano in cimetom: kot nalašč za sladkanje v dolgih večerih
View this post on Instagram
Sestavine:
Testo:
- 175 g masla
- 100 g sladkorja
- 250 g navadne moke
- 30 g mletih mandljev
- ščepec soli
- 1 jajce
Krema:
- 5 jajc
- 150 g
- sladkorni sok
- 5 pomaranč
- 150 ml smetane za stepanje
- 150 g temne čokolade
Priprava:
- V večjo skledo dodajte gladko in mandljevo moko, sladkor, ščepec soli in zmehčano maslo ter ročno mešajte toliko časa, da zmes postane podobna drobtinam. Na koncu dodajte eno stepeno jajce in zgnetite gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in za eno uro postavite v hladilnik.
- Medtem na pari stopite temno čokolado. V posodi za mešanje dobro umešajte jajca in sladkor. Odstranite mešalnik in vse skupaj mešajte z metlico. Dodajte pomarančni sok, stepeno smetano in premešajte.
- Testo vzemite iz hladilnika, model s premičnim dnom premažite z maslom in ga na tanko potresite z moko. Testo razvaljajte na 3 mm debelo in ga položite v model. Pokrijte ga s peki papirjem in kroglicami za peko, da ne naraste.
- Pecite 20 minut pri temperaturi 180 ºC. Testo vzemite iz pečice, odstranite peki papir in kroglice ter pustite, da se malo ohladi (približno 15 minut). Nato ga prelijte s stopljeno temno čokolado, nato pa še z nadevom iz pomaranč, jajc, sladkorja in stepene smetane. Vrnite v pečico in pecite 40 minut na 180 ºC. Torto pred serviranjem dobro ohladite.