Recept: Sočne ocvrte miške, katerih priprava je izjemno preprosta

8. 12. 2024
Deli
Recept: Sočne ocvrte miške, katerih priprava je izjemno preprosta (foto: Profimedia)
Profimedia

Iz tvoje kuhinje bo omamno zadišalo! 😍

Ni boljšega vonja, kot je tisti, ki napolni kuhinjo med pripravo ocvrtih mišk – nežno sladkega in rahlo hrustljavega. Te male puhaste dobrote so prava klasika, ki spomni na babičino kuhinjo in zimske dni, ko se z družino zbereš ob skodelici vročega čaja ali kakava. Priprava mišk je preprosta, a rezultat vedno osvoji srce. So popolna izbira, ko želiš pripraviti nekaj hitrega in okusnega, pa naj bo to za praznike, obisk prijateljev ali kar tako, za razvajanje doma. 

Preberi še:

miške
Profimedia

Sestavine:

  • navadna moka 500 g
  • jajca 2 kosa
  • 1 žlica ruma
  • en kvas
  • dve žlici sladkorja
  • 1 komad vanilijevega sladkorja
  • 300 ml mleka
  • sončnično olje 1 žlica

Priprava:

  1. V malo mlačnega mleka damo suh kvas, malo sladkorja in malo moke, vse skupaj premešamo in pustimo vzhajati.
  2. V večjo skledo damo jajca, dodamo olje, rum, preostanek sladkorja in vanilijev sladkor. Dodamo vzhajan kvas in na koncu vmešamo še moko.
  3. Z mlačnim mlekom zamesimo srednje trdo testo. Pustimo, da testo vzhaja, volumen se mora podvojiti.
  4. Ko testo naraste, z dvema žličkama naredimo majhne ocvrtke. Žličke potopimo v vroče olje, da zmes lažje drsi z njih.
  5. Miške zlato rumeno ocvremo, vzamemo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek! ❤️

Novo na Metroplay: “Če narediš veliko, lahko izbereš najboljše” | DAVID TAVČAR, ELLE DEKOR 2024