To poletje pozabi na običajno ledeno kavo in si raje pripravi TO slastno različico

5. 5. 2024
Deli
To poletje pozabi na običajno ledeno kavo in si raje pripravi TO slastno različico (foto: Instagram @sweetportfolio)
Instagram @sweetportfolio

Tale kavni recept je že začel naskakovati lestvice najbolj trendi pijač prihajajoče tople sezone.

Vsako leto se na družabnih omrežjih znajde vsaj en recept za kavo, ki tisto leto popolnoma osvoji dekleta (in moške) po celem svetu.  Morda se še spomniš, kako smo leta 2020 dekleta norela za dalgona kavo, mešanico smetane in in istant kave, ki se je nekako čudežno spenila? Pa hladno pripravljene kave iz leta kasneje, ki si jo pripravil brez kuhanja?

Ne spreglej:

Vse to je zdaj preteklost, saj so se najbolj 'in' dekleta iz Amsterdama letos zaljubila v tiramisu espresso, kavo ki bo - kako pa drugače - osvojila vse, ki si z veseljem privoščijo to slavno italijansko sladico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SALVO (@salvobakehouse)

Preveri, kaj boš zanj potrebovala:

  • stepeno smetano
  • mascarpone
  • javorjev sirup
  • izvleček vanilije
  • morsko sol
  • kocke ledu
  • vroči espresso
  • nesladkani kakav v prahu
  • piškote

Tako pa si boš tiramisu espresso lahko pripravila sama doma:

  1. Najprej naredi maskarponejevo kremo (iz prvih petih sestavin na seznamu).
  2. V skledo dodaj smetano za stepanje in stepaj. Dodaj mascarpone, javorjev sirup, vanilijev ekstrakt in morsko sol ter mešaj, dokler zmes ne postane kremasta.
  3. V dva kozarca zdaj dodaj led. Espresso razdeli v kozarce. Vsakega prelij s polovico maskarponejeve kreme.
  4. V vsako skodelico zdaj za piko na i dodaj še savoiardi piškot.

Pa dober tek!

Recept prirejen po receptu, objavljenem na journal.si.

Morda te zanima še: Bine Volčič razkril novo tetovažo na zelo vidnem mestu, a prejel negativne komentarje (FOTO)

Preberi tudi: Raiven redko govori o svojem izbrancu, a tokrat je razkrila, kaj točno počne

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc