Če boste danes pekli na vrtu, specite tole. Nja-mi!
Letošnja sezona oddaje Masterchef je razkrila že kar nekaj dobrih receptov in med slednje se je v tem tednu umestil tudi recept za sočen piščančji burger, ki ga je za sodnike pripravila Dana Ilič. Karim ga je pred kamerami namreč označil za najboljši piščančji burger, kar ga je kdajkoli jedel - in kot je povedal, je teh v svojem življenju poskusil že kar nekaj.
Gre namreč za burger z natrganim piščancem s hrustljavo kožico, okisano kumaro in čebulno marmelado, kot so zapisali ustvarjalci spletne strani okusno.je, na kateri je recept tudi objavljen, pa si ga v eni uri lahko pripraviš tudi sama doma.
Te zanima, kako si ga lahko pripraviš doma? Izvoli recept:
Za 3 osebe boš potrebovala:
- 3 bombetke
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 kumara
- 1 rdeča čebula
- majoneza
- kajenski poper
- 1 dl balzamičnega kisa
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici riževega kisa
- 3 limete
- 3 žlice kečapa
- 1 žlica sojine omake
- 2 žlici worchester omake
- 2 žlici agavinega sirupa
- maslo za premaz bombetk
- 0,5 l jušne osnove
Tako pa ga pripraviš:
1. V loncu zavri jušno osnovo, in v njej piščančja stegna kuhaj 45 minut. Piščančjo kožico daj na peki papir in jo 30 minut peči v pečici pri 180 stopinjah.
2. Medtem nareži rdečo čebulo na srednje velike koščke in jo popraži na olju. Ko se čebula zmehča, jo zalij z balzamičnim kisom in dodaj rjavi sladkor ter malo vode. Kuhaj, dokler se čebula ne spremeni v marmelado.
3. Svežo kumaro nareži na tanke rezine. To potem namakaj v žlici sladkorja in dveh žlicah riževega kisa.
Ne spreglej:
- "Po eni strani sem fouš, po drugi pa zgrožena - naša soseda namreč sredi dopoldneva ..." (zapis nevoščljive Slovenke)
- Ločenci razkrivajo zadnji prepir, ki je končal njihov zakon (resnične zgodbe)
- Zapis besne Slovenke: "Tašča v tujini, jaz pa naj zanjo ..."
4. Majonezo zmešaj z majhno žličko kajenskega popra ali kakšne druge začimbe.
5. Zdaj zamešaj še marinado. Pri tem uporabi limetin sok, kečap, sojino omako, worchester omako in agavin sirup. Ko je omaka zmešan, vanjo natrgaj piščanec in ga pusti namakati približno 5 minut.
6. Bombetke prereži na pol in jih popeci na ponvi.
7. Popečeno bombetko namaži z majonezo, dodaj natrganega piščanca, rezine okisanih kumar, čebulni džem, na koncu pa še hrustljavo piščančjo kožico. Zapri z zgornjo polovico bombetke, ki jo prav tako namaži z majonezo.
Pa dober tek!
Preberi še: Poglej srce parajoč video, ki kaže čudovit trenutek, ko moški zaprosi svoje dekle, tik preden se utopi 😞
Te morda zanima tudi: "Na pomoč, tašča mi bo uničila zakon" (klic na pomoč Slovenke)
Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice