Popoln in enostaven recept za okusno bučno pito z dišečimi jesenskimi začimbami

Mmm, nam se že cedijo sline! 😍

6. 11. 2025
Popoln in enostaven recept za okusno bučno pito z dišečimi jesenskimi začimbami (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko se približujejo hladnejši meseci, nič ne diši bolj prijetno kot sveže pečena bučna pita, polna toplih jesenskih začimb. Ta slastna pita združuje bogat okus bučnega pireja, cimeta in ingverja ter je popolna izbira za sladico na družinskem srečanju ali kot priboljšek ob skodelici vročega čaja. Priprava bučne pite je enostavna, rezultat pa zagotovo očara vse, ki obožujejo sladke in kremaste okuse jesenske sezone. Naj tvoje kuhinja zadiši po okusih jeseni!

bučna pita
Profimedia

Sestavine: 

Skorja za pito:

  • 180 g moke 
  • 2 žlici sladkorja 
  • 125 g masla 
  • 1 rumenjak

Polnilo:

  • 400 g grobo sesekljane buče 
  • 2 jajci 
  • 160 g sladkorja 
  • 1 čajna žlička mletega cimeta 
  • 1 čajna žlička ingverja 
  • 1 g soli
  • 2 žlici moke 
  • 200 ml stepene smetane

Priprava:

  1. Zmešaj moko, sladkor in maslo. Dodaj rumenjak in naredi testo. V hladilniku ga pusti počivati ​​približno 30 minut, nato ga razvaljaj in vtisni v pekač za pito s premerom približno 24 cm.
  2. Pečico segrej na 200 °C. Bučo kuhaj v rahlo osoljeni vodi 5-8 minut, nato jo s pomočjo sita odcedi. Zmiksaj v pire in pusti, da se malo ohladi. Dodaj eno jajce naenkrat.
  3. Preostale sestavine vmešaj v nadev in vlij v pekač za pite. Pito peči v spodnjem delu pečice 40-50 minut.
  4. Naj se ohladi. Potresi z malo sladkorja v prahu in postrezi s stepeno smetano.

Pa dober tek! ❤️

To je kraj, ki se ponaša z laskavim nazivom mesta z najboljšo hrano na svetu

Novo na Metroplay: Zdravje z Alenko Kesar: "Vsi smo v nečem ranljivi" (dr. Andreja Pšeničny)

Slovenski arhitekti svarijo pred uničenjem Slovenske plaže v Budvi: "Nepopravljiva izguba"