Mmm, nam se že cedijo sline! 😍
Ko se približujejo hladnejši meseci, nič ne diši bolj prijetno kot sveže pečena bučna pita, polna toplih jesenskih začimb. Ta slastna pita združuje bogat okus bučnega pireja, cimeta in ingverja ter je popolna izbira za sladico na družinskem srečanju ali kot priboljšek ob skodelici vročega čaja. Priprava bučne pite je enostavna, rezultat pa zagotovo očara vse, ki obožujejo sladke in kremaste okuse jesenske sezone. Naj tvoje kuhinja zadiši po okusih jeseni!
Te morda zanima tudi:
Sestavine:
Skorja za pito:
- 180 g moke
- 2 žlici sladkorja
- 125 g masla
- 1 rumenjak
Polnilo:
- 400 g grobo sesekljane buče
- 2 jajci
- 160 g sladkorja
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 1 čajna žlička ingverja
- 1 g soli
- 2 žlici moke
- 200 ml stepene smetane
Priprava:
- Zmešaj moko, sladkor in maslo. Dodaj rumenjak in naredi testo. V hladilniku ga pusti počivati približno 30 minut, nato ga razvaljaj in vtisni v pekač za pito s premerom približno 24 cm.
- Pečico segrej na 200 °C. Bučo kuhaj v rahlo osoljeni vodi 5-8 minut, nato jo s pomočjo sita odcedi. Zmiksaj v pire in pusti, da se malo ohladi. Dodaj eno jajce naenkrat.
- Preostale sestavine vmešaj v nadev in vlij v pekač za pite. Pito peči v spodnjem delu pečice 40-50 minut.
- Naj se ohladi. Potresi z malo sladkorja v prahu in postrezi s stepeno smetano.
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?