Vsakič, ko si v Ameriki kdo naroči takšno pico, en Italijan pade iz svoje Vespe. Samo povemo. 😉
Da Američani nimajo ravno izbranega okusa za kulinariko, ni ravno novost. V njihovih mestih je morda mogoče res najti številne restavracije iz vseh koncev sveta, pa vendar raziskave vse pogosteje kažejo na to, da se še vedno najraje poslužujejo hitre hrane, kot so hamburgerji, piščančji medaljoni in koščki pice. Prav za slednjo so zdaj v Združenih državah pripravili nov recept, za katerega trdijo, da si bo prislužil svetovno slavo.
Te morda zanima tudi:
Govorimo namreč o pici s kislimi kumaricami in komarčkom, katero so v Ameriki že nadeli naziv naslednice pice z Ananasom. Spomnimo te lahko, da so v Italiji, ob prvem pojavu pice z ananasom na svetovnem trgu, začeli celo s peticijo, da bi se ta kulinarični poskus zatrlo v kali, zato ne dvomimo, da so v deželi počasnega uživanja nad ameriško novo pogruntavščino ogorčeni.
Če si kljub temu radovedna, kako naj bi pica s kislimi kumaricami izgledala, smo na spletu pobrskale za 'ta pravim' ameriškim receptom in kaj hitro ugotovile, da ne gre le za modno muho ampak precej ustaljeno prakso, saj je Google v resnici že poln takšnih in drugačnih različic, vse pa obljubljajo eno - totalno navdušenje vsakega, ki jo poskusi.
View this post on Instagram
"Pica s kumaricami je edinstvena in slastna različica pice, pripravljena na tankem testu, prelita s česnovo omako, kislimi kumaricami, mocarelo in parmezanom. Če imaš rada kumarice, potem te bo tale okus zagotovo navdušil, ne dvomimo pa tudi, da bo okus prepričal tudi tiste, ki kislim kumaricam navadno niso najbolj naklonjeni," so zapisali na eni od priljubljenih ameriških spletnih strani z recepti.
Potrebovala boš:
- testo za pico,
- česnovo omako (če želiš pripraviti svojo, sestavine zanjo najdeš spodaj),
- kisle kumarice,
- mocarelo in
- parmezan.
Za česnovo omako boš potrebovala:
- 1 strok česna
- 3/4 skodelice kisle smetane
- 1/4 skodelice majoneze
- 1-2 čajni žlički vode
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke popra
- 1 čajno žličko limoninega soka
Tako pa jo pripraviš:
1. Pečico segrej na 220 stopinj. Med tem v mešalniku najprej zmešaj vse sestavine za česnovo omako, da nastane gladka zmes.
2. Zdaj na pladenj postavi testo za pico, po njegovi povrini pa razmaži česnovo omako. Nanjo nadevaj mocarelo in parmezan, čez pa še na rezine narezane kisle kumarice.
3. Pico peci približno 10 minut oz. dokler sir ni zlato zapečen.
Pa dober tek!
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere