Naj iz tvoje kuhinje zadiši po jabolčni omami. 🥰
Predstavljajte si prijetno jesensko jutro, v katerem se v zraku širi vonj po cimetu in jabolkih. Kuhinja je topla, zunaj dežuje, ti pa se pripravljaš na ustvarjanje čudovite poslastice, ki popolnoma zaobjema bistvo sezone: Domače jabolčne krofke. Ti združujejo toplino sveže nabranih jabolk s prijetnim objemom sladkega, začinjenega testa, vsega ocvrtega do zlate popolnosti.
Morda si želiš pripraviti še:
- Izbrskale smo čisto enostaven RECEPT, kako doma 'iz nule' pripraviš okusne rogljičke (VIDEO)
- Recept, ki sploh ni zahteven: Za to jabolčno pito priznani francoski chefi pravijo, da je najboljša
Sestavine:
- 1 jabolko
- 1 zavitek listnatega testa
- Sladkor v prahu
- Cimet
- 1 jajce
Priprava:
- Pečico segrej na 200 stopinj. Listnato testo nareži na trakove. Jabolko razreži in izreži sredino vsakega kosa, tako da bo oblikovan kot krof.
- V skledi zmešaj sladkor in cimet ter v tej mešanici povaljaj jabolko. Listnato testo nato ovij okoli celega jabolka. Premaži z jajcem in potresi z malo dodatnega cimetovega sladkorja.
- Daj v pečico za približno 25-30 minut oziroma dokler ne dobijo lepe barve. Vzemi ven in pojej takšno, kot je, ali postrezi z vaniljevim sladoledom!
View this post on Instagram
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču