To je popoln recept za okusen zajtrk! 🥰
Prazniki so čas obilja, ko mize krasijo številne dobrote, od pečenke do pire krompirja, zelenjave in omak. Po teh bogatih obedih pa pogosto ostanejo živila, ki se jih težko porabi na običajen način. Namesto da bi ostanke zavrgli, zakaj jih ne bi spremenili v nekaj novega, okusnega in kreativnega? Ocvrtki iz prazničnih ostankov so idealna rešitev – hitro jih pripravimo, so hrustljavi in okusni, poleg tega pa zmanjšamo odpadke. S preprostimi koraki lahko ustvarimo jed, ki bo navdušila družino ali goste in podaljšala praznično vzdušje.
Ne spreglej:
- Zdravnik pojasnjuje, kaj pomeni, če te po obroku vedno takoj pritisne kakat
- Nevrolog razkril enostavni 5-minutni test, s katerim ugotoviš, ali imaš zgodnje znake demence
Sestavine:
- ½ skodelice drobno sesekljane čebule ali mlade čebule
- 2 skodelici drobno narezanega pečenega mesa (puranjega ali katerega drugega)
- 1 skodelica ostankov pečene zelenjave (krompir ali oranžna buča)
- 1 skodelica mlade špinače
- 2 skodelici mleka
- 2 jajc
- i 1 skodelica zamrznjenega graha
- 200 g feta sira (ali katerega koli sira, naribanega)
- 3 skodelice moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- sol in poper
Postopek priprave:
- Jajca stepemo z mešalnikom in dodamo drobno sesekljano čebulo. Še malo premešaj.
- Jajcem dodamo mleko, premešamo, nato dodamo mlado špinačo in grah. Mešaj ročno, žlico ali s pomočjo kuhinjskega robota.
- Nato dodamo na majhne koščke narezano meso, sir (nadrobljen ali nariban, odvisno ali dodajamo feta ali trdi sir). Dobro premešamo.
- Pečen krompir z vilicami grobo pretlačimo, nato pa ga dodamo zmesi in mešamo, da postane zmes enotna. Začinimo, popopramo in dodamo žličko pecilnega praška.
- Premešaj in nato dodaj moko ter mešaj, dokler se zmes ne poveže.
- Pečemo v ponvi na malo olja, na srednje visoki temperaturi, 2-3 minute na vsaki strani. iz te mešanice lahko narediš 30 ocvrtkov.
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem