Prav gotovo poznate recept za tradicionalne brownieje, ki so klasična sladica in izjemno okusni. Ta recept pa je nekaj posebnega. V njem so namreč združene kar tri sladice – tiramisu, cheesecake in brownie. Čeprav morda deluje kompleksen, je recept izjemno preprost, njegova izvedba pa zelo enostavna – tudi za tiste, ki se na peko ne spoznajo najbolje.
Morda vas zanima tudi:
- Ste napekli preveč piškotov in so zdaj že čisto otrdeli? S tem trikom jih boste enostavno ponovno zmehčali
- Recept: popolne kokosove kroglice, ki bodo s svojo svežino pričarale popolne praznične dni
Sestavine, ki jih potrebujete:
1. sloj:
- 250 g masla sobne temperature
- 250 g temne čokolade
- 4 jajca
- 280 g rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička kave
- 120 g moke
- 30 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 150 g čokoladnih koščkov
2. sloj:
- 200 g sesekljanih mešanih oreščkov ali lešnikov
- 450 g kondenziranega mleka
- ½ čajne žličke soli
3. sloj:
- 300 g kremnega sira
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
- naribana lupina 1 pomaranče
- 1 žlica navadne moke
- kakav v prahu, za posipanje
Navodila za pripravo:
1. sloj:
Model za brownieje obložite s peki papirjem in ga premažite z malo masla.
Čokolado stopite skupaj z maslom, sladkor pa stepite z jajci in kavo. Nato čajno žličko kave zmešajte z dvema čajnima žličkama vode in dodajte k jajčni zmesi. Ko se čokolada z maslom nekoliko ohladi, vse skupaj zmešajte in še na kratko stepite. Dodajte moko, kakav in sol ter mešajte do gladkega. Na koncu vmešajte še čokoladne koščke in zmes vlijte v pripravljen model.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut.
2. sloj:
Za drugi sloj na hitro popražite sesekljane lešnike ali orehe ter jih zmešajte s kondenziranim mlekom in ščepcem soli. Ko je prvi sloj pečen in ohlajen, nanj enakomerno vlijte pripravljeno zmes in model za približno pol ure postavite v zamrzovalnik.
3. sloj:
Medtem zmešajte moko, kremni sir, jajci, sladkor, mandljev ekstrakt in pomarančno lupinico. Nastalo zmes enakomerno nanesite čez prva dva sloja in pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 30 minut.
Sladico pustite, da se ohladi, jo potresite s kakavom v prahu in nato čez noč postavite v hladilnik.