(RECEPT) Najboljši troslojni browniji, ki vam bodo uspeli tudi, če niste najbolj vešči v kuhinji

Kako je to dobroooo! 😋

19. 12. 2025
(RECEPT) Najboljši troslojni browniji, ki vam bodo uspeli tudi, če niste najbolj vešči v kuhinji (foto: Profimedia)
Profimedia

Prav gotovo poznate recept za tradicionalne brownieje, ki so klasična sladica in izjemno okusni. Ta recept pa je nekaj posebnega. V njem so namreč združene kar tri sladice – tiramisu, cheesecake in brownie. Čeprav morda deluje kompleksen, je recept izjemno preprost, njegova izvedba pa zelo enostavna – tudi za tiste, ki se na peko ne spoznajo najbolje.

Morda vas zanima tudi:

Sestavine, ki jih potrebujete:

1. sloj:

  • 250 g masla sobne temperature
  • 250 g temne čokolade
  • 4 jajca
  • 280 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička kave
  • 120 g moke
  • 30 g kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 150 g čokoladnih koščkov
Dan, ko je utihnil Simonin žametni glas: "Ostali smo sami"

2. sloj:

  • 200 g sesekljanih mešanih oreščkov ali lešnikov
  • 450 g kondenziranega mleka
  • ½ čajne žličke soli

3. sloj:

  • 300 g kremnega sira
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
  • naribana lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica navadne moke
  • kakav v prahu, za posipanje

Navodila za pripravo:

1. sloj:

Model za brownieje obložite s peki papirjem in ga premažite z malo masla.

Čokolado stopite skupaj z maslom, sladkor pa stepite z jajci in kavo. Nato čajno žličko kave zmešajte z dvema čajnima žličkama vode in dodajte k jajčni zmesi. Ko se čokolada z maslom nekoliko ohladi, vse skupaj zmešajte in še na kratko stepite. Dodajte moko, kakav in sol ter mešajte do gladkega. Na koncu vmešajte še čokoladne koščke in zmes vlijte v pripravljen model.

Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut.

2. sloj:

Za drugi sloj na hitro popražite sesekljane lešnike ali orehe ter jih zmešajte s kondenziranim mlekom in ščepcem soli. Ko je prvi sloj pečen in ohlajen, nanj enakomerno vlijte pripravljeno zmes in model za približno pol ure postavite v zamrzovalnik.

3. sloj:

Medtem zmešajte moko, kremni sir, jajci, sladkor, mandljev ekstrakt in pomarančno lupinico. Nastalo zmes enakomerno nanesite čez prva dva sloja in pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 30 minut.

Sladico pustite, da se ohladi, jo potresite s kakavom v prahu in nato čez noč postavite v hladilnik.

Postrezite sladico in z njo razvajajte svoje najbližje.

Viralen RECEPT, ki navduši vse, ki ga poskusijo (in še čisto enostaven je) 😋