Poskusile smo jo in ja - iz prve roke lahko potrdimo, da je slastna! 😋
Sezona solat je že na široko odprla svoja vrata; skromne okisane zelene listnate solate, bogato založene testeninske solate ali pa solate iz stročnic, ... poleti se na naših jedilnikih znajde vsega po malo.
Ne spreglej:
- Od Zendaye, Jennifer Lopez in Gigi Hadid: To so najbolje oblečene zvezdnice na Met Gala 2024
- Elegantno in drzno hkrati: Damiano (Måneskin) in njegova izbranka navdušila na Met Gala dogodku
V letošnjo sezono hladnih solat pa smo dodobra vkorakali tudi na spletu, saj so se uporabniki družabnih omrežjih zdaj 'zakurili' za prav posebno kombinacijo zelenjave in preliva, za katero (skoraj) zagotovo še nisi slišala.
Recept za tole zadnjo viralno solato je na svojem Instagram profilu objavila ustvarjalka z imenom @erinliveswhole, njen recept pa je v popolni obliki objavil spodnji profil.
Poglej, o čem govorimo:
View this post on Instagram
Kako si jo torej lahko pripraviš sama?
Za osnovo boš potrebovala:
- 3 glave brokolija
- 560 g brstičnega ohrovta
- 2 žlici oljčnega olja
- čajna žlička soli
- 8 razkoščičenih datljev
- 1 skodelica mandljev
- 2 kg očiščenih in olupljenih kozic
- žlica masla
- čajna žlička čilijeve paste
- ščepec soli
- parmezan ali pekorino sir
Za preliv pa tole:
- 120 ml oljčnega olja
- 2 čajni žlički čilijeve paste
- 2 čajni žlički limonine lupine
- sok ene limone
- 2 žlici medu
- 1 čajna žlička soli
Pripraviš si jo tako:
- Pečico najprej ogrej na 220 stopinj Celzija.
- Brokoli nareži na zelo majhne koščke in jih skupaj z brstičnim ohrovtom položi na pekač. Vse skupaj pokaplj z oljčnim oljem in posoli. Vse skupaj dobro premešaj in v pečici peči 20 minut. Po desetih minutah zelenjave ne pozabi še enkrat dobro premešati.
- Med tem, ko se zelenjava peče, nareži 8 datljev (brez koščic) in eno skodelico soljenih mandljev. Vse skupaj nareži na majhne koščke.
- Po 20 minutah zelenjavo vzemi iz pečice in počakaj, da se ohladi.
- Na ognju segrej ponev, v njej raztopi žlico masla in prepraži čajno žličko čilijeve paste. Dodaj kozice in ščepec soli. Praži dve minuti in postavi na stran.
- V manjši posodici zdaj pripravi še preliv. Ta del je enostaven; skupaj samo zmešaj vse sestavine, napisane na zgornjem seznamu.
- Zdaj solato le še sestavi v skledo in uživaj v okusu. Pa dober tek!
Morda te zanima še: Kopalke so že na policah najljubših trgovin (in to je SEZNAM naših favoritov)
Preberi tudi: To je naravnost čudovit in poletni topek iz Zare, ki je naravnost obnorel družbena omrežja
Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice