Naj iz tvoje kuhinje omamno zadiši! 🥰
Če iščeš recept za sladico, ki združuje osvežujočo kislost limone in kremasto bogatost sira, je limonin cheesecake popolna izbira. Ta klasična sladica navduši z idealnim ravnovesjem med sladkim in kislim, pa tudi s svojo čudovito gladko teksturo in hrustljavo piškotno podlago. Limonin cheesecake je prava zvezda vsakega družinskega kosila, praznovanja ali pa le razvajanja ob koncu tedna. Recept za ta cheesecake je preprost, kar najprej pomeni, da je seznam sestavin kratek. Za skorjo lahko uporabiš tudi piškote brez glutena in sladkorja, če želiš, da bo tvoj cheesecake čim bolj zdrav in nizkokaloričen.
Preberi še:
- Si naveličana klasičnih božičnih filmov? Naj te letos očara teh 5 svežih božičnih novosti
- Govorice so potrjene! Zvezdniški par s čudovito fotografijo potrdil, da pričakuje otroka (FOTO)
Sestavine:
Za skorjo:
- 1 1/2 skodelice zdrobljenih suhih piškotov po izbiri (piškote nalomimo na manjše kose, jih damo v vrečko in zdrobimo z razvijalcem ali steklenico)
- 6 žlic stopljenega masla
- 1/3 skodelice bolj zdravega sladkorja (ksilitol ali eritritol)
Priprava skorje: Sestavine zmešamo in vtisnemo v model. Pečico segrejemo na 250 stopinj Celzija. Pečemo deset minut.
Za kremo:
- 680 g svežega ali kremnega sira
- grški jogurt
- skodelica zdravega sladkorja
- 2 žlički limoninega izvlečka ali soka ene limone
- 4 jajca
Priprava: Zmešaj sir, grški jogurt, sladkor in limonin izvleček (ne pozabi odcediti pečk iz limoninega soka). Kremo vlij na zapečeno skorjo in peci 55 minut pri 250 stopinjah C. Torto vzemi iz pečice tudi, če sredina ni dovolj pečena (pomembno je, da torte ne prepečeš). Torto vzemi iz modela in jo pusti v hladilniku vsaj 4 ure (v hladilniku se bo premalo pečen del torte okrepil).
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: “Sodelovanje z Rickom Owensom, to je res ogromen dosežek" | Tanja Vidic, Elle modna oblikovalka 2024