Zunaj že diši po jeseni in zate smo našle popoln jesenski recept za ŽEPKE z jabolki, cimetom in lešniki

22. 9. 2024
Deli
Zunaj že diši po jeseni in zate smo našle popoln jesenski recept za ŽEPKE z jabolki, cimetom in lešniki (foto: Instagram/sandy_taste)
Instagram/sandy_taste

Nam se že cedijo sline! 🥰

Hrepeniš po okusni poslastici, ki te bo pogrela ob mrzlih jesenskih dnevih? Ti vroči žepki, polnjeni s cimetom, lešniki in jabolki, so popolna mešanica sladkobe in oreščkov. Z hrsutljavo skorjo in dišečim, začinjenim nadevom so odličen prigrizek ali sladica. Ne glede na to, ali gostiš prijatelje ali pa si si samo zaželela nekaj sladkega - ta preprosti recept blogerke @sandy_taste ti bo zagotovo prišel prav! 

Morda te zanima tudi:

žepki z jabolki
Instagram/sandy_taste

Sestavine:

Za testo:

  • 60 dkg moke
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • Ščepec soli
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 70 g masla
  • 250 ml mleka

Za nadev:

  • Naribana jabolka
  • Mleti lešniki
  • Sladkor po okusu
  • Cimet

Postopek priprave:

  1. Segrej mleko, da postane mlačno, nato mu dodaj sladkor in kvas. Pusti nekaj minut, da kvas nabrekne. V večjo skledo daj moko, sol, vanilijev sladkor, jajca in stopljeno maslo. Na koncu dodaj nabrekel kvas skupaj z mlekom.
  2. Zamesi gladko testo, ga pokrij s krpo in pusti na toplem eno uro vzhajati. Ko je testo vzhajano, ga razvaljaj na pomokani površini in pazi, da ni pretanko. Izreži kvadratke velikosti približno 10x10 cm.
  3. Na sredino vsakega kvadrata položi nadev iz naribanih jabolk, mletih lešnikov, sladkorja in cimeta. Poveži dva nasprotna konca vsakega kvadrata, da oblikuješ paketke.
  4. Zavitke položi v pekač, obložen s papirjem za peko, premaži s stepenim jajcem in pusti počivati ​​še 10 minut. Peči v predhodno ogreti pečici na 180°C do zlato rjave barve. Tople zavitke potresi s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek! ❤️

Napovedujemo: Prihaja priljubljena 7. Cosmo konferenca z naslovom: "(Za)štekaj svoje telo"

Novo na Metroplay: "Oglaševalci imamo ogromno odgovornost do jezika!" | Medeja Kraševec Žnidarec