Hrepeniš po okusni poslastici, ki te bo pogrela ob mrzlih jesenskih dnevih? Ti vroči žepki, polnjeni s cimetom, lešniki in jabolki, so popolna mešanica sladkobe in oreščkov. Z hrsutljavo skorjo in dišečim, začinjenim nadevom so odličen prigrizek ali sladica. Ne glede na to, ali gostiš prijatelje ali pa si si samo zaželela nekaj sladkega - ta preprosti recept blogerke @sandy_taste ti bo zagotovo prišel prav!
Morda te zanima tudi:
Sestavine:
Za testo:
- 60 dkg moke
 - 1 vrečka suhega kvasa
 - Ščepec soli
 - 2 jajci
 - 2 žlici sladkorja
 - 1 vanilijev sladkor
 - 70 g masla
 - 250 ml mleka
 
Za nadev:
- Naribana jabolka
 - Mleti lešniki
 - Sladkor po okusu
 - Cimet
 
Postopek priprave:
- Segrej mleko, da postane mlačno, nato mu dodaj sladkor in kvas. Pusti nekaj minut, da kvas nabrekne. V večjo skledo daj moko, sol, vanilijev sladkor, jajca in stopljeno maslo. Na koncu dodaj nabrekel kvas skupaj z mlekom.
 - Zamesi gladko testo, ga pokrij s krpo in pusti na toplem eno uro vzhajati. Ko je testo vzhajano, ga razvaljaj na pomokani površini in pazi, da ni pretanko. Izreži kvadratke velikosti približno 10x10 cm.
 - Na sredino vsakega kvadrata položi nadev iz naribanih jabolk, mletih lešnikov, sladkorja in cimeta. Poveži dva nasprotna konca vsakega kvadrata, da oblikuješ paketke.
 - Zavitke položi v pekač, obložen s papirjem za peko, premaži s stepenim jajcem in pusti počivati še 10 minut. Peči v predhodno ogreti pečici na 180°C do zlato rjave barve. Tople zavitke potresi s sladkorjem v prahu.
 
                
            