Nam se že cedijo sline! 🥰
Hrepeniš po okusni poslastici, ki te bo pogrela ob mrzlih jesenskih dnevih? Ti vroči žepki, polnjeni s cimetom, lešniki in jabolki, so popolna mešanica sladkobe in oreščkov. Z hrsutljavo skorjo in dišečim, začinjenim nadevom so odličen prigrizek ali sladica. Ne glede na to, ali gostiš prijatelje ali pa si si samo zaželela nekaj sladkega - ta preprosti recept blogerke @sandy_taste ti bo zagotovo prišel prav!
Morda te zanima tudi:
Sestavine:
Za testo:
- 60 dkg moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- Ščepec soli
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 70 g masla
- 250 ml mleka
Za nadev:
- Naribana jabolka
- Mleti lešniki
- Sladkor po okusu
- Cimet
Postopek priprave:
- Segrej mleko, da postane mlačno, nato mu dodaj sladkor in kvas. Pusti nekaj minut, da kvas nabrekne. V večjo skledo daj moko, sol, vanilijev sladkor, jajca in stopljeno maslo. Na koncu dodaj nabrekel kvas skupaj z mlekom.
- Zamesi gladko testo, ga pokrij s krpo in pusti na toplem eno uro vzhajati. Ko je testo vzhajano, ga razvaljaj na pomokani površini in pazi, da ni pretanko. Izreži kvadratke velikosti približno 10x10 cm.
- Na sredino vsakega kvadrata položi nadev iz naribanih jabolk, mletih lešnikov, sladkorja in cimeta. Poveži dva nasprotna konca vsakega kvadrata, da oblikuješ paketke.
- Zavitke položi v pekač, obložen s papirjem za peko, premaži s stepenim jajcem in pusti počivati še 10 minut. Peči v predhodno ogreti pečici na 180°C do zlato rjave barve. Tople zavitke potresi s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?