Hrustljav od zunaj, megah in puhast navznoter. Ja, to je ta kruh. 😍
Že veš, kaj boste počeli danes? Če je na tvojem nedeljskem urniku ustvarjanje v kuhinji, ti morda zna prav priti čudovit recept za 'ta pravi' hrustljav kruhek, ki smo ga ta teden našle na spletu. Kot se lahko prepričaš v spodnjem posnetku, lahko že s tremi čisto osnovnimi sestavinami in malce truda doma pripraviš božanski hrustljav hlebček, za katerega ne dvomimo, da bo šel v slast prav vsem članom tvoje družine (pa še kakšnemu zraven).
Te morda zanima tudi:
Video recept si lahko pogledaš tukaj:
Videti je izjemno, se strinjaš? Skrivnost takšnega hrustljavega kruhka je po mnenju ustvarjalke z uporabniškim imenom Emma's Goodies v počasnem vzhajanju in posebnem prepogibanju, za njegovo pripravo pa sploh ne boš rabila napeti mišic, saj gre za kruh brez gnetenja.
Potrebovala boš:
1 1/4 mlačne vode
2 čajni žlički soli
2 čajni žlički suhega kvasa
Vse skupaj dobro premešaj in dodaj 420g moke tipa 00. Dobila boš lepljivo testo, katerega poskušaj z mokrimi rokami oblikovati v kepo. Ker bo testo na tej točki precej mokro, ga le pokrij s krpo in pusti stati na pultu približno 30 minut. Testo po tem času odkrij, roke namoči v vodi in ga oblikuj s tehniko, prikazano v postopku. Testo boš med pripravo morala pustiti večkrat malo 'odležati' in ga nato s posebno tehniko prepogibati po skledi. Kako točno se tega lotiš je lepo prikazano v video receptu.
Pekač poškropi z malce olivnega olja in nanj potresi malce moke. Kruh zdaj previdno postavi na pekač in ga pokrij s kovinsko posodo ali modelom za peko tort. Tudi tega predhodno namaži z olivnim oljem in moko.
Kruh na 230 stopinjah peci približno 20 minut. Najprej naj bo kruh pokrit, po 20 minutah pa la lahko še kratek čas pečeš zato, da nastane zlato-rjava krustljava skorjica.
Pa dober tek!
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc