Našle smo najboljši RECEPT za viralno (in povsod razprodano) dubajsko čokolado

13. 11. 2024
Deli
Našle smo najboljši RECEPT za viralno (in povsod razprodano) dubajsko čokolado (foto: Instagram.com/emerald_lb)
Instagram.com/emerald_lb

Si že slišala za dubajsko čokolado? Vsi, ki so jo že poskusili pravijo, da je vredna vsakega greha. No, zdaj se lahko o tem prepričaš tudi sama. 😉

V zadnjih mesecih je splet popolnoma preplavil trend dubajske čokolade. Kombinacija mlečne čokolade, hrustljavega polnila in pistacije, je namreč navdušila milijone uporabnikov spleta, ob redkih priložnostih (ker je v večini razprodana), pa jo lahko poskusiš tudi pri nas.  

Tole čokoladico so prvotno sicer začeli izdelovati v čokoladnici Fix v Dubaju (od tod tudi ime), gre pa v resnici za čokoladno različico sicer že tako ali tako priljubljene tradicionalne arabske slaščice knafeh, ki ima na sredini hrustljavo pasto kataifi, pistacijo in tahini, oblita pa je s slastno mlečno čokolado.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dubai Chocolate bar (@dubai.chocolatebar)

In ker se jo pri nas izredno težko dobi (Sanja Grohar je nedolgo od tega razkrila, da jo kupiš lahko v slaščičarni in kavarni Evropa v Kranju), smo se tokrat odločile, da jo po receptu, objavljenem na portalu Odprta kuhinja, poskusimo izdelati kar same.

Potrebovala boš:

Za 1 večjo čokoladno tablico (ali za približno 10 pralin).

  • 100 g mlečne čokolade
  • 50 g navadnih piškotov (albert, plazma ali podobni)
  • košček masla
  • 1 pest mandljevih lističev
  • 2–3 žličke namaza iz pistacije

Tako pa jo pripraviš:

  1. Čokolado počasi raztopi nad soparo.
  2. Medtem v ponvi na koščku masla prepraži nadrobljene piškote in mandljeve lističe. Vse skupaj vsuj v skodelico in masi primešaj pistacijev namaz.
  3. V silikonski modelček vlij toliko čokolade, da so dno in robovi premazani s tankim slojem. Malce ohladi, nato dodaj pistacijev nadev, čez pa ponovno razporedi plast čokolade.
  4. Počakaj, da se čokolada na sobni temperaturi strdi, ter previdno vzemi iz modelčka.

Na spletu je sicer mogoče najti več različic recepta - nekateri namesto kataifija v hrustljavem nadevu uporabijo tanke riževe rezance, v tem primeru pa nas je navdušila kombinacija piškotov in mandljev, saj se nam že na prvi pogled kombinacija zdi sila okusna.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa