Si že slišala za dubajsko čokolado? Vsi, ki so jo že poskusili pravijo, da je vredna vsakega greha. No, zdaj se lahko o tem prepričaš tudi sama. 😉
V zadnjih mesecih je splet popolnoma preplavil trend dubajske čokolade. Kombinacija mlečne čokolade, hrustljavega polnila in pistacije, je namreč navdušila milijone uporabnikov spleta, ob redkih priložnostih (ker je v večini razprodana), pa jo lahko poskusiš tudi pri nas.
Tole čokoladico so prvotno sicer začeli izdelovati v čokoladnici Fix v Dubaju (od tod tudi ime), gre pa v resnici za čokoladno različico sicer že tako ali tako priljubljene tradicionalne arabske slaščice knafeh, ki ima na sredini hrustljavo pasto kataifi, pistacijo in tahini, oblita pa je s slastno mlečno čokolado.
View this post on Instagram
In ker se jo pri nas izredno težko dobi (Sanja Grohar je nedolgo od tega razkrila, da jo kupiš lahko v slaščičarni in kavarni Evropa v Kranju), smo se tokrat odločile, da jo po receptu, objavljenem na portalu Odprta kuhinja, poskusimo izdelati kar same.
Potrebovala boš:
Za 1 večjo čokoladno tablico (ali za približno 10 pralin).
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g navadnih piškotov (albert, plazma ali podobni)
- košček masla
- 1 pest mandljevih lističev
- 2–3 žličke namaza iz pistacije
Tako pa jo pripraviš:
- Čokolado počasi raztopi nad soparo.
- Medtem v ponvi na koščku masla prepraži nadrobljene piškote in mandljeve lističe. Vse skupaj vsuj v skodelico in masi primešaj pistacijev namaz.
- V silikonski modelček vlij toliko čokolade, da so dno in robovi premazani s tankim slojem. Malce ohladi, nato dodaj pistacijev nadev, čez pa ponovno razporedi plast čokolade.
- Počakaj, da se čokolada na sobni temperaturi strdi, ter previdno vzemi iz modelčka.
Na spletu je sicer mogoče najti več različic recepta - nekateri namesto kataifija v hrustljavem nadevu uporabijo tanke riževe rezance, v tem primeru pa nas je navdušila kombinacija piškotov in mandljev, saj se nam že na prvi pogled kombinacija zdi sila okusna.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa