To je recept za najboljši bananin kruh na svetu (in nikoli več ga ne boste delali drugače)

Ta sobota je popolna za peko domačega kruha! 😍

15. 11. 2025
To je recept za najboljši bananin kruh na svetu (in nikoli več ga ne boste delali drugače) (foto: Profimedia)
Profimedia

V kraljestvu domačih dobrot se malo receptov lahko kosa z udobjem in nostalgijo, ki ju na mizo prinese bananin kruh.

Zaradi mamljive arome zrelih banan, mehke in vlažne teksture ter subtilne sladkobe je bananin kruh izjemno priljubljen.

Ne glede na to, ali ste izkušena slaščičarka ali začetnica v kuhinji, vas bo ta recept vodil skozi korake za pripravo okusnega bananinega kruha, ki bo zagotovo postal nepogrešljiv recept v vašem gospodinjstvu. Torej, segrejte pečico, zberite sestavine in se potopite v čudovit svet peke bananinega kruha.

Sestavine:

  • 120 g zmehčanega masla
  • 100–150 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlica vanilijinega ekstrakta
  • 2 veliki zreli banani ali 3 manjše
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlica grenkega kakava
  • 250 g moke
  • 100 g indijskih oreščkov ali drugih oreščkov
  • 100 g temne čokolade
Sezone komarjev še ni konec: strokovnjakinja pojasnjuje, zakaj kljub mrazu še letajo

Priprava:

  1. Maslo in sladkor dobro premešajte, da se vse poveže in postane kremasto. Dodajte jajca in vanilijo ter ponovno premešajte in dodajte pretlačene banane.
  2. V ločeni skledi zmešajte suhe sestavine, nato jih dodajte mokri zmesi in premešajte. Indijske ali katerekoli druge oreščke lahko na kratko popražite v suhi ponvi, da zadišijo, lahko jih na drobno nasekljate ali pustite cele, kakor komu prija.
  3. Nasekljajte tudi čokolado. V zmes vmešajte oreščke in čokolado, preložite v pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Pecite v pečici, ogreti na 160°C, približno eno uro oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.

Cimetove rolce: našle smo recept, po katerem vam bodo zagotovo vedno uspele (in iz le 7 sestavin)