Za oblizniti prste, prisežemo! 😋
Naša filozofija hrane je preprosta. Uporabite najboljše sestavine, ki jih najdete, podprite neodvisne lokalne proizvajalce in poskrbite, da bodo jedi čim bolj enostavne. A za posebno priložnost, kot je silvestrovo, si radi privoščimo nekaj pregrešnega. Če vam je od nazdravljanja ostalo kaj penine, imamo popoln recept, ki je kot nalašč za vse njene ostanke, ko praznujemo doma.
Zagotovo te zanima še:
- Recept za zdravo sladico ki je obnorela svet: Pripraviš jo v le 5 minutah, obožuje jo tudi družina Đoković
- RECEPT: Za pripravo te sočne Nutelline torte boš potrebovala le nekaj minut
Žele iz penine
Ta sladica ima pridih praznovanja, zato se zdi primeren recept, da z njim zaključimo silvestrsko pojedino ali pa si ga privoščimo naslednji dan. Žele je treba narediti in nastaviti vsaj 24 ur prej. Je nekoliko ekstravaganten, zato kot nadomestek za šampanjec lahko uporabite gazirano vino ali prosecco. (Če ste imeli penino v hladilniku od božiča, je to zanj popolna uporaba.) Predlagamo majhno porcijo, saj je precej močna.
Sestavine za šest oseb:
- 450 ml vode
- 100 g sladkorja
- 700 ml penine
- 7 lističev želatine
- 1 čajna žlička rastlinskega olja
- sladka smetana ali sladoled
Postopek:
- Vodo in sladkor položite v ponev s težkim dnom in segrevajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
- Nalijte penino v skledo in vanj položite tudi lističe želatine. Pustite približno 10 minut, dokler se lističi ne zmehčajo. Nato stisnite liste in dodajte sladkorni sirup.
- Liste želatine stepemo, dokler se popolnoma ne raztopijo v mešanici sladkornega sirupa in penine.
- Pustite, da se zmes ohladi.
- Kalup za žele, posamezne kozarce ali kalupe rahlo namažite z nevtralnim oljem in vlijte tekočo mešanico. Pustite, da se zmes ohladi in postavite v hladilnik čez noč.
- Za serviranje uporabite krožnik, ki bo zadržal odvečno tekočino.
- V loncu zavremo vodo in dno kalupa za žele za nekaj sekund položimo v notranjost ali dokler se rahlo ne spusti in sladico hitro, a trdno obrnite na krožnik. Vroča voda bo sprostila žele, hkrati pa bo ohranila obliko kalupa - vendar morate poskrbeti, da kalupa v njej ne pustite dolgo.
- Postrezite s smetano ali sladoledom.
Vir: Elle.si
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem