Stopili se vam bodo v ustih: recept za najmehkejše mlečne kifeljčke, ki presegajo celo tiste iz pekarne

Priprava testa je nezahtevna, peka pa traja le nekaj minut. 

13. 11. 2025
Stopili se vam bodo v ustih: recept za najmehkejše mlečne kifeljčke, ki presegajo celo tiste iz pekarne (foto: Instagram/ivanin.kutak/posnetek zaslona)
Instagram/ivanin.kutak/posnetek zaslona

Mlečni kifeljčki so gotovo klasika med sladkimi prigrizki: slastni, sočni, mehki in ravno pravšnje velikosti, da jih lahko pojemo mimogrede, jih odnesemo v službo ali na pot.

Dostopni so praktično v vsaki pekarni, a nekaj posebnega bodo zagotovo, če jih pripravimo sami. In to je enostavneje, kot si morda mislite. Priprava testa je nezahtevna, peka pa traja le nekaj minut. 

Morda vas zanima tudi:

Sestavine:

  • 750 g moke
  • 150 g masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 2 žlički soli
  • 500 ml mleka
  • 50 g svežega kvasa
  • 1 jajce + ščepec soli (za premaz)

Priprava: 

Segrejte mleko skupaj z maslom in sladkorjem v prahu, dokler se vse popolnoma ne stopi. K topli, ne prevroči mešanici dodajte kvas in ga za kratek čas pustite, da se aktivira. Nato vmešajte sol in moko ter zamesite gladko, mehko testo.

Luka Dončić s svetom delil svoje veselje

Oblikujte majhne kifeljčke, jih razporedite po pekaču in pokrijte s kuhinjsko krpo. Naj vzhajajo približno eno uro.

Pečico segrejte na 250 °C, kifeljčke premažite z razžvrkljanim jajcem s ščepcem soli in pecite približno osem minut, oziroma dokler lepo ne porumenijo.

Povzeto in prirejeno po: Zagreb.info.

Kaj se zgodi, ko prenehate piti alkohol? Čistejša koža je le ena od sprememb, ki vas bo presenetila