Oddaja MasterChef Slovenija nam je v preteklih sezonah podala že precej koristnih nasvetov, s katerimi lahko izboljšamo svoje kuhanje. V eni izmed preteklih oddaj so morali tekmovalci v 40 minutah pripraviti popolnoma gladek, kremast in svetleč pire brez grudic.
Sodniki so med kuhanjem poudarili ključne osnove, ki jih je treba upoštevati pri pripravi. "Krompir mora biti narezan na enako velike kose, da se skuha enakomerno," je poudaril Mojmir Šiftar. Luka Jezeršek je dodal, da je tudi izbira pravega krompirja ključnega pomena. "Vedno moramo prebrati, ali je krompir primeren za kuhanje ali pečenje."
Preberi še:
- To je TOP 5 ljubljanskih brunch lokacij, ki jih moraš obiskati to pomlad
- Njams! Luka Jezeršek razkril svoj recept za popolno pripravo hrustljavega krompirčka
Na vrečkah so oznake A, B, C in D. Krompir z oznako A ima največ vlage, krompir z oznako D pa najmanj."Idealna izbira za pire je krompir z oznako C," je dodal Karim Merdjadi in s tem pojasnil, kateri krompir je najboljši za pire.

Povzeto po Okusno.je