Jeseni, ko se dnevi skrajšajo in vse več časa preživljamo doma, ni boljšega kot mehka, dišeča sladica, ki pogreje dušo.
Na TikToku smo našli recept za rahlo in ravno prav sladko bananino torto s cimetom, ki se nam zdi popolna jesenska sladica – preprosta za pripravo, čudovito aromatična in tudi nekoliko bolj zdrava od klasičnih peciv.
Morda vas zanima tudi:
- (RECEPT) Okusni browniji, vendar na zdrav način? Našle smo povsem preprost recept, ki ga morate preizkusiti še danes
- Bučkin recept, ki vas bo navdušil: dve sestavini poskrbita za božanski okus, recept pa uspe tudi začetnikom
Sestavine:
Za biskvit:
- 220 g pretlačene banane (približno 2 do 3 banane)
- 90 g svetlo rjavega sladkorja
- 50 g trsnega ali kokosovega sladkorja
- 80 g olivnega ali nevtralnega olja (npr. sončnično)
- 65 g jabolčne omake (lahko nadomestiš z dodatno banano)
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 3 žlice mandljevega ali drugega tekočega masla iz oreščkov
- 1 žlica cimeta
- ¼ žličke muškatnega oreščka
- ščepec ingverja v prahu (manj kot ⅛ žličke)
- 180 g bele moke
- ½ žličke sode bikarbone (rahlo zvrhane)
- ½ žličke pecilnega praška
- ščepec soli
Za kremo:
- 110 ml rastlinske stepene smetane (npr. kokosove)
- 100 g veganskega kremnega sira
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- približno 50 g sladkorja v prahu (po okusu)
Priprava:
Segrejte pečico na 160 °C (ventilatorsko). Pekač velikosti približno 20 x 20 cm obložite s papirjem za peko. V večji posodi pretlačite banane in jim dodajte sladkor, olje, oreščkovo maslo, vanilijo, sol in jabolčno omako. Dobro premešajte.
Nato presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in vse začimbe. Suhe sestavine nežno vmešajte v mokre – le toliko, da se povežejo (ne mešajte predolgo, da bo biskvit rahel). Maso vlijte v pekač in pecite približno 28 minut oziroma dokler tester za peko ali pa zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist. Torto ohladite na rešetki.
@thefeedfeed CINNAMON SPICE BANANA CAKE by @Ella 🍂✨ Perfectly spiced, moist and not too sweet, this cinnamon banana sponge is the perfect autumn dessert! *220g banana mashed (2.5 bananas) *90g light brown sugar *50g cane/coconut sugar *80g olive or neutral oil *65g apple sauce (sub mashed banana) *1 tsp vanilla extract *3 tbsp almond/runny nut butter *1 tbsp cinnamon *1/4 tsp nutmeg *<1/8 tsp ginger powder *180g plain flour *1/2 rounded tsp baking soda *1/2 tsp baking powder *pinch of salt frosting: *110ml dairy free whippable cream *100g vegan cream cheese *1 tsp vanilla extract *50g icing sugar to taste 🍂 preheat oven to 160c fan 🍂line an 8” square brownie tin with baking paper 🍂 mash the bananas in a large bowl, then whisk in the sugars, oil, nut butter, vanilla, salt and apple sauce 🍂 sieve in the flour, spices, baking soda and baking powder 🍂fold in gently, careful not to overmix 🍂 add to the tin and bake for 28mins ish until cake tester/toothpick inserted comes out clean 🍂whilst it cools whip the frosting: with electric whisk whip the cream to stiff peaks, then add in the vanilla and cream cheese, and gradually sieve in the icing sugar. refrigerate. 🍂 frost and serve with biscoff spread and crumbled biscuits (optional) 🍂 ENJOY #feedfeed #fall #fallbaking #baketok #baking #bakingtok #bananacake #cinnamoncake #spicecake #cake #bakingcake #falldesserts #fallrecipes #desserts #easyrecipes #bakingtiktok ♬ original sound - The Feedfeed 
Priprava kremnega premaza:
Medtem s pomočjo električnega mešalnika stepajte rastlinsko smetano, dokler ne dobi trdih vrhov. Nato dodajte vaniljev ekstrakt in kremni sir, postopoma presejte sladkor v prahu ter stepajte, dokler krema ni gladka in rahla. Shranite v hladilniku, dokler se torta popolnoma ne ohladi. Torto premažite s kremo in zdrobljenimi piškoti za hrustljav kontrast. Pa dober tek!
 
                
             
                            