Morda na ta prigrizek ne bi pomislili, ko izbirate ideje za hiter zajtrk ali malico: a grške jogurtove lepinje postajajo vse bolj priljubljena izbira številnih, predvsem zato, ker so izjemno enostavne za pripravo in nared v zelo kratkem času.
Morda vas zanima tudi:
- 4 sladice iz zdroba, ki vas bodo navdušile: preproste, hitre in popolne za sladek zajtrk
- (Recept) Obožujete mandarine? Našli smo 3 enostavne recepte, ki vas bodo navdušili
Recept zanje vsebuje le nekaj osnovnih sestavin, zato je jed poceni, a še kako okusna: rezultat so hrustljave lepinje z izredno mehko notranjostjo. Odlične so kot zajtrk, hitra malica na poti (spravite jih lahko v vsako torbo) ali celo kot lahka večerja.
Sestavine:
- 350 ml grškega jogurta
- 300 g moke
- 20 g masla
- 2 žlici olivnega olja
- mala žlička soli
- 1 pecilni prašek
- nekaj rezin sira
- nekaj rezin šunke
Priprava:
V skledi najprej zmešamo jogurt, sol, pecilni prašek in olivno olje. Nato postopoma dodajamo moko in zamesimo testo. Ko je dovolj kompaktno, ga razvaljamo na približno pol centimetra debeline in razrežemo na dva dela.
Na en kos testa razporedimo sir in šunko, prekrijemo z drugim kosom, nato pa celoten paket narežemo na kvadrate.
Lepinje pečemo na srednji temperaturi približno štiri minute na vsaki strani, dokler ne dobijo zlato-rjave barve in hrustljave skorjice. Najbolje jih je pripravljati v ponvi z neprijemljivim dnom, pri tem pa pazimo, da ponve ne preobremenimo, da se lepo in enakomerno spečejo. Postrežemo jih takoj, še tople.
Povzeto in prirejeno po: Zagreb.info.
