Recept za hitro 'pašto', ki vas nikoli ne bo razočarala: popolna je za lahkotno kosilo ali večerjo

Kremna, nasitna in hitro pripravljena ... se nam že cedijo sline! 😍

28. 8. 2025
Fotografija je simbolična. (foto: Unsplash)
Fotografija je simbolična.
Unsplash

Vsi poznamo trenutke, ko po dolgem dnevu končno vsi utrujeni pridemo domov in se nam niti najmanj ne ljubi zdaj še celo večnost stati za štedilnikom, vendar nadležno kruljenje v želodcu sporoča, da bo vendarle treba nekaj pojesti. 

Ni treba, da se v takih primerih vedno zatečemo k sendviču ali prigrizkom: TikTok je poln enostavnih receptov, ki so pripravljeni v nekaj minutah, a so še kako okusni, poleg tega pa zanje ne potrebujete izjemnega kuharskega znanja.

Morda vas zanima tudi:

Nevarna spirala onesnaženja: "Hujši so od tobačnega dima"

Uporabnik @letsmunch je tako delil recept za testenine, ki jih pripravlja za svoje dekle, ko je sestradano in bi ji rad skuhal hitro večerjo. Vanje bo sicer treba vložiti malenkost več truda kot v pripravo sendviča, a bo še kako vredno. 

Sestavine:

  • testenine po izbiri (približno 100 g za eno osebo)
  • česen
  • olivno olje
  • češnjevi paradižniki 
  • limonina lupinica
  • belo vino
  • maslo
  • sveža bazilika (po želji)
@letsmunch Spoon me episode 6: 20 minute tomato pasta that I make for my girlfriend whenever she decides she’s literally the hungriest she’s ever been and I need to make a quick dinner. #tomato #pasta #recipe #food #fyp ♬ original sound - LETSMUNCH

Priprava:

Izbrane testenine skuhamo v loncu vrele vode. Za omako začnemo s česnom, ki ga v ponvi segrevamo na olivnem olju (več česna kot uporabite, bolje bo, saj bo okus močnejši). Medtem narežemo češnjeve paradižnike na polovico in jih dodamo v ponev skupaj s ščepcem soli. Naj se kuhajo v olivnem olju, dokler se ne zmehčajo in jih je lahko zmečkati. 

Ko se sestavine začnejo spreminjati v omako, dodamo še malo limonine lupinice in belega vina. Ko polovica vina izhlapi, ugasnemo štedilnik in dodamo nekaj koščkov masla. Ponovno prižgemo štedilnik in mešamo, dokler se maslo ne stopi in poveže z ostankom omake. Zdaj je čas, da dodamo skuhane testenine in malo vode, ki je ostala od kuhanja testenin. Več vode kot dodamo, bolj kremne bodo testenine. Po želji okrasimo z svežo baziliko ali drugo začimbo po izbiri ter dodamo parmezan. Dober tek!

30 centov za kavo in le 3 evre za kosilo: Mediteranska destinacija, ki jo številni spregledajo