Cimetove rol'ce: Preprost RECEPT, ki vedno uspe (in to božansko!)

31. 10. 2020
3 / 3
Profimedia

👉 Iz moke, soli, masla, kvasa v mleku (ne pozabi ga raztopiti), sladkorja in jajčke zgneti testo. Pokrij ga z vlažno krpo in ga pusti vzhajati, medtem pa pripravi nadev.

Stopi maslo, polovico orehov zmelji, drugo polovico pa grobo nareži. V posodo zlij tekoče maslo, zraven zmešaj sladkor, cimet in orehe, da dobiš tekoč nadev. Ne pozabi si pekača obložiti s peki papirjem, pečico pa segrej na 180°C.

Testo razvaljaj v pravokotnik, ki naj bo širok 40 cm in ga namaži z nadevom ter ga zvij kot potico. Po meri dveh prstov zvitek nareži na rezine in jih enakomerno porazdeli po pekaču, kjer jih pusti vzhajati še 45 minut.

Preden jih porineš v pečico, še raztopi maslo in vsakega polžka z njim na rahlo premaži. V pečici jih peči 20 minut in jih postrezi še tople! 🤤

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Obožuješ žvečilni gumi? Zdravniki razkrili, kako POZITIVNO vpliva na tvoje telo

Priporočamo tudi: Ješ OSTANKE včerajšnjega kosila? Strokovnjaki opozarjajo na TOLE (reši te lahko velikih težav!)

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast