S tem receptom boš pripravila jajca, na katera bi bil ponosen sam Gordon Ramsay!
Jajca lahko pripravimo na več načinov, najbolj zapletena pa so poširana jajca.
Zato se marsikdo pri pripravi zmoti in jajčka ne uspejo tako, kot bi morala.
Toda po besedah nekega kuharja obstaja preprost način, da bodo tvoja poširana jajca vsakič postala popolna, pri čemer moraš spremeniti le eno stvar.
Uporabnik Tik Toka, ki objavlja pod imenom @eatlikeanadult, je postal viralen na platformi, potem ko je delil trik s poširanimi jajci, za katerega trdi, da se ga je naučil od kuharja z Michelinovo zvezdico.
"Ko so me v profesionalnih kuhinjah učili delati poširana jajca, so mi rekli, naj v vodo dodam kis in naredim močno vrtinčenje, pred kratkim pa sem videl kuharja z Michelinovo zvezdico, da počne nekaj drugega, in sem se takoj odločil, da preizkusim ta nov način, ker je po mojem mnenju tako bolje," je rekel kuhar.
Če želiš preizkusiti to metodo, kuhar trdi, da potrebuješ čim bolj sveža jajca. Kar moraš storiti, je, da vodo zavreš in nato jajce razbiješ v sito, da odtečejo vodni deli beljaka.
Vodo rahlo posoli in nato za nekaj sekund odstavi z ognja, da neha vreti, nato pa ogenj zmanjšaj.
Da jajca ne razpadejo, z žlico nežno pretresi vodo in šele nato dodaj jajca, da se beljak ovije okoli rumenjaka. Po dveh minutah priporoča preizkus čvrstosti jajc in jih, če nisi zadovoljna, vstavi nazaj, da bodo taka, kot želiš.
Kuhar trdi, da jih nato pusti kuhati še 30 sekund do minute.
Ko je končano, odstrani jajce iz vode z veliko žlico in ga pred serviranjem položi na papirnato brisačo, da se znebiš odvečne vode.
Dodaj še malo soli in popra in to je to.
Video si oglej TU:
@eatlikeanadult When I say, “I recently saw a Michelin Star Chef do it” I mean i saw it on @paulfosterchef ♬ original sound - eatlikeanadult
Preberi še: SMRDLJIVCI: ZATO prihajajo TOČNO v tvoj dom (+ dober način, kako se jih REŠIŠ)
Priporočamo tudi: V UKC razkrili: S to GOBO se je letos zastrupilo največ Slovencev (zelo je podobna DEŽNIKU)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?