Recept: Poskusi te okusne zimske palačinke, ki bodo očarale prav vse (in res izgledajo noro dobro)

31. 12. 2023
Ni boljšega razloga za vstajanje iz tople postelje v hladnih jutrih kot vonj po palačinkah. (foto: Instagram/Screenshot)
Instagram/Screenshot

Tvoja kuhinja bo med peko res omamno dišala! 🥰

Ni boljšega razloga za vstajanje iz tople postelje v hladnih jutrih kot vonj po palačinkah.

Zato imamo zate odličen recept za prav posebne zimske palačinke iz odličnih sestavin. Priprava je res enostavna, čas peke razmeroma kratek, iz spodnjih sestavin pa boš dobila dovolj palačink za 4 porcije. Čeprav so najbolj odlične, če jih prelijemo z medom, lahko narediš tudi karamelni preliv ali ocvrta jabolka, ki prav tako lahko daš zraven. Sladoled in stepena smetana sta vedno dobra ideja, prav tako pomarančna marmelada. Izbiro prepuščamo tebi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia🌺 (@juliadempseyy)

Sestavine:

  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 250 g navadne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 žlički cimeta
  • 1/2 žličke pimenta 
  • 200 ml pinjenca
  • 2 jajci 
  • 1 žlička vaniljeve paste

Ne spreglej:

Priprava:

  1. V manjši posodici na majhnem ognju raztopi maslo in sladkor ter odstavi, da se malo ohladita. Moko presej, zmešaj s pecilnim praškom in začimbami.
  2. Dodaj pinjenec, jajca, vanilijevo pasto in maslo s sladkorjem. Z metlico mešaj toliko časa, da se sestavine povežejo. Segrej ponev za palačinke in peci po dve ali tri naenkrat.
  3. Za eno palačinko naj bo dovolj žlica mase, saj se med peko napihne.
  4. Palačinke peči 2 do 3 minute na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate barve. Postrezi jih tople!

Pa dober tek! 😋

Preberi še: Si se tudi ti spraševala, kdaj točno se podira božična smrečica? Izvoli odgovor 🎄

Priporočamo tudi: Germknödel: Recept, po katerem ga doma lahko pripraviš v le pol ure (čisto preprosto!)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ