Recept za najboljše TROSLOJNE BROWNIJE (uspeli ti bodo tudi, če nisi vešča v kuhinji)

3. 12. 2022
Recept za najboljše TROSLOJNE BROWNIJE (uspeli ti bodo tudi, če nisi vešča v kuhinji) (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako je to dobroooo! 🤤

Prav gotovo poznaš recept za tradicionalne brownije, ki so klasična sladica in izjemno okusni!

Ta recept pa je nekaj posebnega! V njem so namreč združene kar tri sladice - tiramisu, cheesecake in brownie.

Čeprav morda deluje kompleksen, je recept izjemno preprost in njegova izvedba je ekstremno enostavna - tudi za tiste, ki se na peko ne spoznajo najbolje. 

Sestavine, ki jih potrebuješ:

1. sloj:

  • 250 g masla sobne temperature
  • 250 g temne čokolade
  • 4 jajca
  • 280 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička kave
  • 120 g moke
  • 30 g kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 150 g čokoladnih koščkov

2. sloj:

  • 200 g sesekljanih mešanih oreščkov ali lešnikov
  • 450 g kondenziranega mleka
  • ½ čajne žličke soli

3. sloj:

  • 300 g kremnega sira
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
  • naribana lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica navadne moke
  • kakav v prahu, za posipanje

Navodila za pripravo:

1. sloj:

Model za brownije obloži s peki papirjem in premaži z malo masla.

Čokolado stopi skupaj z maslom, sladkor pa stepi z jajci in kavo. Nato žličko kave zmešaj z dvema žličkama vode in dodaj k jajcem. Ko se čokolada z maslom ohladi, vse skupaj zmešaj in še malo stepi. Dodaj moko, kakav in sol ter mešaj do gladkega. Mešanici dodaj še čokoladne koščke ter vlij v model.

Peci v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 25 minut.

2. sloj:

Za drugi sloj na hitro popraži sesekljane lešnike ali orehe ter zmešaj skupaj s kondenziranim mlekom in ščepcem soli. Počakaj, da se prvi sloj speče in ohladi, nato pa nanj vlij nastalo zmes in postavi za pol ure v zamrzovalnik.

3. sloj:

Medtem ko čakaš, zmešaj moko, kremni sir, jajce, sladkor, mandljev ekstrakt in pomarančno lupinico. Nastalo zmes nato enakomerno nanesi čez ostala dva sloja in peci v predhodno ogreti pečici na 170°C približno 30 minut.

Pusti, da se sladica ohladi, potresi s kakavom v prahu, nato pa čez noč postavi v hladilnik.

Pri pripravi ti lahko pomaga tudi ta video:

Postrezi jo in pocrkljaj svoje najbližje!

Preberi še: VIDEO: Tukaj je letošnja božična Coca-cola reklama (pripravi robčke!)

Priporočamo tudi: Recept: BOŽANSKI čokoladni piškoti, po katerih bo dišal VES DOM (+ reees so enostavni!)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja