Ta kremna sladica te bo popeljala v pravljični svet nutelle in lešnikove kreme. 🤤
Čokoladne sladice so ene izmed naših najljubših - pravzaprav imajo vsi recepti z nutello posebno mesto v našem srcu!
Prav zato je ta recept tako poseben. Kombinacija lešnikov, kreme in nutelle je naravnost božanska in poboža brbončice na pravljičen način!
Če se tudi ti ne moraš upreti krasni kremni sladici, je to pravi recept zate.
Sestavine:
Biskvit
- 15 dag lešnikov
- 6 jajc (samo beljak!)
- 6 velikih žlic sladkorja
- 6 velikih žlic moke
Smetana
- 6 rumenjakov
- 1 liter mleka
- 10 dag sladkorja
- 2 vanilijeva pudinga
- 2 veliki žlici moke
- 25 dag masla
- 10 dag sladkorja v prahu
Zadnja plast
- 20 dag nutele
- približno 15 dag petit piškotov
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 1 stepena smetana
Priprava:
1. Lešnike damo v pečico, da potemnijo, jih ohladimo in drgnemo z rokami, dokler lupine ne odpadejo. Zložimo jih v debelejšo krpo in jih malo potolčemo s kuhinjskim kladivom, vendar tako, da ostanejo malo večji kosi.
2. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, dodamo sladkor in na koncu nežno dodamo moko ter mešamo na najnižji hitrosti mešalnika.
3. Vzamemo pekač za torto in ga obložimo s peki papirjem, nato papir namažemo z maslom in po površini potresemo z moko. Nanj razporedimo sesekljane lešnike in nanje previdno razporedimo sneg iz beljakov.
4. Nato vse skupaj pečemo približno 10 minut na 180 C, dokler ne dobi barve, nato pa vzamemo ven in postavimo v hladilnik, da se ohladi. Ohlajen biskvit zvrnemo na pladenj tako, da je biskvit spodaj, lešniki pa zgoraj. Nežno privzdigni masten papir in vrni obroč iz pekača.
5. 8 decilitrov mleka segrejemo z vanilijevim sladkorjem, dodamo rumenjake in sladkor. Dodaj dva vanilijeva pudinga, dve žlici moke in dva decilitra mleka. Skuhamo v vročem mleku kot puding, nato puding ohladimo in občasno vzamemo ven ter premešamo, da se ne naredi kožica.
6. Margarino za kremo dobro raztopimo s sladkorjem v prahu in dodamo popolnoma hladni kremi. Čokolado stopimo na pari in jo dodamo polovici smetane, druga krema ostane rumena. Nutello prav tako segrejemo in jo previdno razporedimo po lešnikih.
7. Piškote nalomimo na nepravilne kose in jih razporedimo po Nutelli. Piškotov porabimo toliko, kolikor jih potrebujemo za prekrivanje celotne površine. Sedaj na piškote nanesemo rumeno kremo in damo torto čez noč hladiti v hladilnik. Ohlajenega previdno dvignemo obroč in ga na debelo namažemo s stepeno smetano.
Okrasi po želji in uživaj v najbolj slastnem okusu!
Video:
Preberi še: TRIK: Če boš odeje zložila TAKO, bodo zasedle veliiiko manj prostora (VIDEO)
Priporočamo tudi: TRIK: Če boš naredila TO, bo tvoje testo za kruh vzšlo v le 5 MINUTAH (ja, čisto zares!)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?