Mmmm, popolna za hitro nedeljsko sladico! 🤤
Ta sladica, ki jo bodo oboževali vsi ljubitelji čokolade in je narejena po receptu hrvaške gastroblogerke Marije Herjavić Jerkić, je pripravljena v enem lončku in v hipu.
Je mešanica omamne čokolade in hrustljavih piškotov, ki se ti bodo kar stopili v ustih!
Pred serviranjem je najbolje, da jo nekaj ur hraniš v hladilniku, če pa okusno sladico želiš pojesti čimprej, jo lahko za 20-30 minut postaviš v zamrzovalnik in takoj postrežeš.
View this post on Instagram
Sestavine:
- 230 g petite beurre piškotov
- 115 g zmehčanega masla
- 115 g sladkorja
- 115 g temne čokolade
- 1 jajce
Dodatno:
- 230 g temne čokolade za glazuro
Priprava:
- Okrogel pekač premera 18-20 cm premaži z maslom in obloži z mastnim papirjem ali prozorno folijo, ni nujno, da je primeren za v pečico.
- Maslo mešaj s sladkorjem toliko časa, dokler zmes ne ostane brez grudic.
- Dodaj jajce in nadaljuj z mešanjem. Ko se vse skupaj lepo speni dodaj še vročo stopljeno čokolado in nadaljuj z mešanjem. Na koncu vmešaj še nalomljene piškote, ne nasekljaj jih preveč, približno v velikosti mandlja.
- Dobro premešaj, da so vsi kosi biskvita prekriti s kremo.
- Previdno prestavi v posodo in pazi, da je predvsem dno, ki bo zgornji del torte, dobro stisnjeno in da ni praznin.
- Za nekaj ur postavi v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno torto zvrni na pladenj in jo prelij s čokoladno glazuro.
Pa dober tek!
Preberi še: Recept: Mousse čokoladna torta, ki je ne boš mogla nehati jesti (ker je BOŽANSKA)
Priporočamo tudi: Ti MASLENA KREMA za sladice nikoooli ne uspe? S tem TRIKOM bo popolna!
Novo na Metroplay: “To ni starost, to je zrelost” | LADEJA GODINA KOŠIR, ELLE ZELENO 2024