Si naveličana klasičnih prazničnih sladic in bi želela letos vse zbrane presenetiti z nečim nekoliko drugačnim?
Preizkusi ta recept za čudovito limonino torto brez glutena:
View this post on Instagram
Sestavine
Biskvit:
- 3 jajca
- 70 g sladkorja
- 70 g masla
- 75 g prosene moke
- 25 g koruznega škroba
- malo vanilijevega pecilnega praška
Limonina krema:
- 250 ml stisnjene limone
- 100 g sladkorja (lahko tudi več, če želiš, da sladkoba preglasi kislost limone)
- 25 g koruznega škroba
- 70 g mascarponeja
Mascarpone krema:
- 200 ml sladke smetane
- 80 g mascarponeja
- žlico ali dve sladkorja v prahu
- vanilija
Navodila za pripravo
Jajca stepamo s sladkorjem toliko časa, da postanejo popolnoma bela in nekajkrat povečajo prostornino. Dodamo zmehčano maslo in ponovno stepamo. Na koncu dodamo še moko, škrob in vanilijo ter dobro premešamo.
Vlijemo v namaščen model s premerom 20 cm in pečemo na 160 stopinj približno trideset minut. Namesto prosene moke in škroba lahko uporabiš trdo moko, a potem ne bo brez glutena.
Za limonino kremo zavremo limonin sok in sladkor. Ko zavre, dodamo v malo vode raztopljen škrob in zavremo. Ohladimo, nato pa ohlajenemu dodamo mascarpone in zmešamo v gladko kremo. Za maskarponejevo kremo vse sestavine samo mešamo toliko časa, da se strdi.
Na ohlajen biskvit damo limonino kremo in mascarpone kremo na vrhu.