Ta nedelja je popolna za peko domačega kruha! 😍
V kraljestvu domačih dobrot se malo receptov lahko kosa z udobjem in nostalgijo, ki ju na mizo prinese bananin kruh.
Zaradi mamljive arome zrelih banan, mehke in vlažne teksture ter subtilne sladkobe je bananin kruh izjemno priljubljen.
Ne glede na to, ali si izkušena slaščičarka ali začetnica v kuhinji, te bo ta recept vodil skozi korake za pripravo okusnega bananinega kruha, ki bo zagotovo postal nepogrešljiv recept v tvojem gospodinjstvu.
Našle smo RECEPT za božansko kremasto vročo čokolado brez dodanega sladkorja
Torej, segrej pečico, zberi sestavine in se potopi v čudovit svet peke bananinega kruha.
Sestavine:
- 120 g zmehčanega masla
- 100–150 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlica vanilijinega ekstrakta
- 2 veliki zreli banani ali 3 manjše
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 žlica grenkega kakava
- 250 g moke
- 100 g indijskih oreščkov ali drugih oreščkov
- 100 g temne čokolade
Priprava:
- Maslo in sladkor dobro premešaj, da se vse poveže in postane kremasto. Dodaj jajca in vanilijo ter ponovno premešaj in dodaj pretlačene banane.
- V ločeni skledi zmešaj suhe sestavine, nato jih dodaj mokri zmesi in premešaj. Indijske ali katere koli druge oreščke lahko na kratko popražiš v suhi ponvi, da zadišijo, lahko jih na drobno nasekljaš ali pustiš cele, kakor komu prija.
- Nasekljaj tudi čokolado. V zmes vmešaj oreščke in čokolado, preloži v pekač, obložen s papirjem za peko.
- Peci v pečici, ogreti na 160°C, približno eno uro oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ne izstopi čist.
View this post on Instagram
Če je tvoj hladilnik povsem prazen, si pripravi TE res dobre palačinke iz 1 sestavine (RECEPT)