Profesionalni kuhar: "Omaka za testenine ti NE uspeva le zaradi ene same NAPAKE"

8. 1. 2023
Deli
Profesionalni kuhar: "Omaka za testenine ti NE uspeva le zaradi ene same NAPAKE" (foto: Profimedia)
Profimedia

Si naredila najokusnejšo omako, ki se nikakor noče 'oprijeti' testenin? Ta nasvet imej vedno v glavi, ko boš pripravljala 'pašto'. 🍝

Ah, testenine! Obrok, ki vedno polepša dan, še posebej zaradi svoje enostavne priprave in njegove okusnosti.

Seveda si ne moramo predstavljati testenin brez okusne omake, ki spada zraven - testenine in dobra omaka sta kombinacija za popolno uživancijo za brbončice!

Pa vendar se lahko tudi zgodi, da omaka enostavno ne 'paše' zraven in celotna jed ne izpade tako dobro. Vendar se ti s pomočjo nasveta profesionalnega kuharja to ne bo nikoli več zgodilo!

Kot je ugotovil strokovnjak za testenine pri Monte's Fine Foods, bi lahko razlog za neokusnost testenin tičal v tem, da nisi dobro pripravila omake.

Oziroma, da si napravila napako, ki jo počne veliko ljudi - dodala si omako testeninam in ne testenine omaki!

Ko dodaš testenine omaki, moraš namreč dodati samo še malo vode in vse skupaj se bo povezalo v okusno harmonijo.

"Testenine zaključi s kuhanjem, ko so al dente, nato pa jih dodaj v omako, da se vpijejo in dovolj zmehčajo. Dodajanje vode za testenine bo pomagalo pri tem procesu," je pojasnil strokovnjak.

Video si poglej TUKAJ:

@montes.sauce #1 mistake people make when cooking pasta #MontesSauce #recipesoftiktok #pasta #fyp #foodie ♬ Umm yeah ft Lil Jon - misc mashups

Preberi še: Ginekologi našteli 5 stvari, ki jih pri pacientkah sovražijo (1 od njih zagotovo počneš tudi ti)

Priporočamo tudi: Slovenci so JEZNI: "Že več let imam pomivalni stroj, pa nisem vedel, da to zmore" (VIDEO)

Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija