Za pripravo domačega sladoleda uporabi celo sadje, in ne le sok, da boš zraven dobila še nasitne vlaknine.
Češnjeva limetada
Zmešaj pol kilograma razkoščičenih češenj, 1 dl vode, 50 g sladkorja in 3 žlice limetinega soka. Kuhaj 15 minut na zmernem ognju. Odstavi z ognja in pusti, da se ohladi. Pretlači, vlij v modelčke (ali plastične kozarčke) in zamrzni.
* Popestri recept! Ko se mešanica shladi na sobno temperaturo, dodaj 3 žlice vodke, preden zamrzneš.
Tropski
Pretlači po eno skodelico manga, kivija in malin – vsako posebej. Kivijev pire nalij do ene tretjine modelčka in daj v zamrzovalnik za 20 minut. Potem dodaj v naslednjo tretjino mangov pire in leseno palčko ter postavi v zamrzovalnik za dve uri. Na koncu dodaj še malinov pire in pusti čez noč v zamrzovalniku.
Zamrznjena banana
V polovico banane vtakni leseno palčko. Zamrzuj dve uri. Potopi v topljeno temno čokolado. Potresi z mletimi arašidi in s kokosom, preden se čokolada strdi.
Pripravila: Petra Arula