Potrebuješ:
- dve merici (vzemi kozarec ali skodelico) borovnic, malin, jagod ali drugega sadja
- eno merico tople vode, v kateri raztopiš pol merice sladkorja
- četrt merice alkoholne pijače (kot je vodka, beli rum ipd.)
Priprava:
Sadje pretlači z vilicami, da dobiš sadni pire (če te motijo pečke, ga precedi skozi sito). Dodaj vodo s sladkorjem in alkohol, vse skupaj dobro zmešaj in nalij v modelčke za sladoled. V zmrzovalniku jih pusti vsaj 12 ur, da bo ledena naslada res prava, ko jo boš ponudila svojemu dragemu!
P. S.: Ker vsebuje alkohol, se bosta morala naprej odpraviti peš, s taksijem ali javnim prevozom.
Besedilo: Nuša Oblak, foto: Shutterstock
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek