Saj veš, da je za slastno večerjo dovolj že malce domišljije, kanček spretnosti in občutek za dekoriranje hrane. Vse drugo (tudi izbiro pijače) pa prepusti njemu!
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Potrebuješ:
- 2 lososova fileta
- 4 rezine kraškega pršuta
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- maslo, sol in poper
Lososova fileta osoliš, dobro popopraš in vsakega zaviješ v dve rezini pršuta. V ponvi raztopiš maslo ter ju na šibkem ognju počasi popečeš (ponev je pri peki lahko pokrita). Gomolj sladkega krompirja olupi, nareži na tanjše rezine in ga naolji z malce oljčnega olja. Nato ga še posoli, popopraj in postavi v pečico za 45 minut (na 200 stopinjah ga peci do mehkega). Prvih 30 minut pekač pokrij s folijo, da se krompir ne izsuši, potem pa folijo odstrani, da se krompir na vrhu dobro zapeče. In voila, glavna jed je pripravljena!
Cosmo namig: Lososa postrezi na posteljici iz motovilca, krompir pa začini z njegovimi najljubšimi začimbami.
Ovsena pita s suhimi slivami
Potrebuješ:
- 6 jajc
- 300 g ovsenih kosmičev
- 400 g zrelih sladkih hrušk
- 200 g suhih sliv brez koščic (lahko uporabiš tudi sveže)
- 1 žlička vanilje v prahu
- maslo za pekač
V razžvrkljana jajčka dodaj ovsene kosmiče, dobro premešaj in pusti stati 5 do 10 minut, da se kosmiči napihnejo. Z drobnim strgalnikom naribaj hruško in jo dodaj kosmičem, nato pa vse skupaj začini z vaniljo. Suhe slive namoči. Pekač namaži z maslom in vanj nadevaj polovico ovsene zmesi, nato pa po vrhu po celotni površini naloži suhe slive ter nanje še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrij z alufolijo in 20 do 25 minut peci na 180 stopinjah, nato pa folijo odstrani in peci še 5 do 10 minut.
Cosmo namig: Postrezi skupaj s sladkim in hladnim sorbetom.