Popestri si svoje poletne dni s tem odličnim receptom!
Poletje je tu in z njim je prišla tudi potreba po osvežitvi!
Zato smo zate našle recept, ki te bo osvežil in ti še dodatno posladkal dan s sočno skuto in svežimi malinami!
Recept je enostaven za pripravo in pita bo pripravljena v trenutku!
Sestavine:
- 2 skodelici večnamenske moke
- 1/2 skodelice nesoljenega masla, hladnega in narezanega na kocke
- 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 skodelice ledene vode
- 2 skodelici skute
- 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 veliki jajci
- 2 skodelici svežih malin
- 1 žlica koruznega škroba
- 1 žlica limoninega soka
- Sladkor v prahu, za posipanje (neobvezno)
Navodila:
- V veliki skledi za mešanje zmešaj večnamensko moko, granulirani sladkor in sol. Dodaj hladno narezano maslo in z rezalnikom za pecivo ali s prsti nareži maslo v mešanico moke, dokler ne postane podobno grobim drobtinam.
- Postopoma dodaj ledeno vodo, žlico za žlico, nežno mešajte z vilicami, dokler se testo ne združi. Testo oblikuj v kroglo, zavij jo v plastično folijo in postavi v hladilnik za vsaj 30 minut.
- Pečico segrej na 190 °C. Ohlajeno testo razvaljaj na rahlo pomokani površini v krog, ki je nekoliko večji od vašega pekača za pite. Razvaljano testo previdno prestavi v pekač za pito in ga nežno pritisni ob dno in stranice. Odreži odvečno testo, ki visi čez robove.
- V srednje veliki skledi zmešaj skuto, sladkor v prahu, vanilijev ekstrakt in jajca. Mešaj, dokler ni dobro združena in gladka.
- V ločeni skledi nežno premešaj sveže maline s koruznim škrobom in limoninim sokom. To bo pomagalo zgostiti nadev in preprečilo, da bi postal preveč tekoč.
- Skutno zmes vlij v pripravljeno skorjo za pito in jo enakomerno razporedi. Na skutin nadev razporedi obložene maline.
- Pito postavi v ogreto pečico in peci približno 40-45 minut oziroma dokler skorja ni zlato rjava in se nadev strdi. Če začne skorja prehitro rjaveti, jo lahko pokriješ z alu folijo.
Ko je pečena, pito vzami iz pečice in pusti, da se popolnoma ohladi na rešetki.
Preden postrežeš, pusti v hladilniku vsaj 2 uri, da se nadev strdi.
To pito je najbolje uživati v dnevu ali dveh po peki. Morebitne ostanke zato shrani v hladilniku, da boš lahko v njej uživale še dlje časa.
Preberi še: Ne maraš likati? Ne bo ti več treba, če boš uporabila TO pršilo (naredi ga kar sama doma)
Priporočamo tudi: Nikoli ne uganeš, kje v naši bližini se nahaja TA rajska PLAŽA (in NI v Italiji ali na Hrvaškem)
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven