Namig: če jo ješ v z vilico ali pa narezano na trikotnike, jo ješ popolnoma narobe! 🤔
Italijanski kuharski mojstri pravijo, da je to edini pravilni način uživanja najbolj znane italijanske jedi!
Poznaš koga, ki ne mara pice? Mi tudi ne! A po vsej verjetnosti jo že celo življenje ješ narobe.
Rojstno mesto pice je Neapelj in tam najbolj oboževano jed na svetu jedo na zeloooo zanimiv način. Zložijo si jo namreč skupaj! Čisto zares.
Kot veš sama, v restavracijah pico ješ s priborom ali si jo narežeš na trikotnike in jo vzameš v roko.
Z nobenim od teh načinov ni sicer čisto nič narobe, a Italijani prisegajo na prepogibanje svoje pice.
Zakaj? 🤔
Ker tako najbolje okusijo vse sestavine, ki so na testu, saj se na tak način popolno povežejo med seboj in pica dobi tisti res pravi okus.
Poglej, kako boš v pici 🍕 uživala od zdaj naprej:
Italijanski mojster priprave pice je tako ob tem povedal:
''Pico morate prepogniti tako, da nastane trikotnik. Da lahko to naredite, mora biti testo za pico mehko, ne predebelo in ne sme biti preveč hrustljavo. To je pravilo, ki velja za uživanje neapeljske pice''.
Njam, kar sline se nam cedijo! 🤤
Pripravila: N.S.
Fotografije: Profimedia, GIPHY
Preberi še: Imaš VEDNO mrzle roke in noge? Strokovnjaki razkrivajo RAZLOG 👇(+REŠITEV)
Priporočamo tudi: Če ti veriga torbice pušča ČRNE sledi na oblačilih, naredi tole 👇🏼
Novo na Metroplay: “Hočemo to popolnost in kupili bomo vse” | Vesna Milek, Elle ženska 2024