Barvanje jajc v vinu je odlična ideja za tiste, ki si želijo drugačnih velikonočnih jajc, ne da bi za to porabili veliko časa in truda.
Potrebuješ samo hladno vino. V posodo daj jajca in dodaj hladno vino po izbiri (črno ali belo) in kuhaj dokler vino ne povre, nato pa pusti kuhati še 5 minut.
Kuhana jajca pusti stati v posodi z vinom, v katerem so se kuhala, vsaj osem ur ali celo noč. V tem obdobju se bo na njih pojavil zobni kamen, ki bo dal lupini bleščeč sijaj, kot da je jajce prekrito z bleščicami.
Po osmih urah pusti jajčka, da se posušijo na krpi in že so pripravljena, da jih postaviš v košaro.
Ne bo ti treba nanašati dodatnih olj za sijaj, saj bodo lepa in sijoča sama po sebi.
Jajca, kuhana v rdečem vinu (še posebej teranu), bodo imela poleg 'bleščic' tudi lepo temno rdečo barvo, tistim, kuhanim v belem vinu, pa boš morala dodati umetno barvo.
Ko so kuhana, vinu dodaj barvilo za pirhe in pusti v mešanici stati osem ur ali čez noč.