Michelle Obama delila RECEPT za svojo najljubšo zimsko sladico (oboževala jo boš!)

5. 12. 2020
Michelle Obama delila RECEPT za svojo najljubšo zimsko sladico (oboževala jo boš!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Prav s to sladico naj bi Michelle Obama v preteklosti popolnoma osvojila srce Baracka Obame. 😍 

Tako je tudi nastala tudi Michellina knjiga American Grown: The Story of the White House Kitchen and Gardens Across America, kjer na 271 straneh spodbuja k vrtnarjenju in zdravemu prehranjevanju.

Gre za precej osebno pripovedovanje, med drugim o tem, kako lahko dostop do polnovredne in tudi cenovno dostopnejše hrane spodbudi k bolj zdravemu prehranjevanju in k boljšemu zdravju. Opisuje tudi, kako sta jo k spremembi pravzaprav spodbudili hčerki Sasha in Malia ter navdihnili za zasaditev zelenjavnega vrta.

Med številnimi nasveti za zasaditev vrta pa se najdejo tudi recepti za pripravo nekaterih najljubših jedi družine Obama, vključno z jabolčnim drobljencem, za katerega Michelle trdi, da ga njen mož preprosto obožuje.

»Drobljenec pripravljam že dolgo, zato sestavin ponavadi ne tehtam. Nekateri si bodo morda želeli več ali manj sladkorja, a tako pripravljen je všeč naši družini in prijateljem. Sestavine zadostujejo za pripravo enega drobljenca, ki je kot dvojna pita,« je povedala Michelle.

Recept so med drugim pripravili tudi študentje kulinarike na univerzi Southern New Hampshire in ocenili sodniki revije Yankee Magazine Cookie Primary.

Tu je Michellin recept za jabolčni drobljenec

Sestavine za nadev:
  • 8 granny smith jabolk (olupite, očistite in narežite)
  • 1 ½ do 2 skodelici rjavega sladkorja (oziroma po vašem okusu)
  • 1 ½ žličke cimeta
  • 1 žlička mletega muškatnega oreščka
  • ½ žličke soli
  • ¼ skodelice bele moke
Testo:
  • 3 listi testa za pito
  • malo masla
Priprava:

Zmešajte jabolka, sladkor, cimet, muškatni orešček, sol in moko ter pustite počivati čez noč v hladilniku, da se jabolka lepo prepojijo.

Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija in pripravite pekač – namastite in pomokajte ga.

Testo za pito tanko razvaljajte – tako tanko kot je le mogoče.

Vzemite list in pol testa in z njima pokrijte dno pekača ter na nekaj mestih prebodite z vilico.

Znan slovenski kuhar razkriva RECEPT za popolne božične piškote

Po vrhu razporedite nadev z jabolki in nekaj majhnih koščkov masla.

Nadev pokrijte s preostalim testom. Nadev mora biti pokrit v celoti, testo naj malo gre čez rob pekača – robove testa nato potisnite za rob pekača. Premažite s stopljenim maslom.

Temperaturo v pečici zmanjšajte na 150 stopinj Celzija in pecite približno 3 ure. Po dveh urah pečenja drobljenec redno preverjajte.

Zaradi počasnega pečenja, se bo skorja lepo zmehčala in bo drobljiva.  

In to je tisto, kar je Baracku najbolj všeč pri tej sladici.

Dober tek!

Fotografije: Profimeida

Vir: newengland.com

RECEPT: To so najboljši CIMETOVI PIŠKOTI na svetu (ZELO preprosto!)

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja