Tudi tebe vedno znova očarajo mehurčki v ravno prav ohlajeni penini? Letošnje poletje jih je serviralo v še bolj cosmo različici – s hibiskusovim cvetom, ki se razpre v penini in jo obarva v barve tvoje najljubše revije –, in – po novem mehurčkastih – koktajlih.
Izbrani hit letošnjega poletja
Divji hibiskus: je stoodstotno naravni izdelek, ki raste v Avstraliji in jugovzhodni Aziji. Cvetovi so polni vitaminov A, B1, B2, C, železa, kalija, kalcija, magnezija in antioksidantov. Ko popiješ šampanjec, pojej tudi vabljivi cvet, poln vitaminov in mineralov.
Divji cvet
S penino s hibiskusovim cvetom boš v hipu zacvetela kot odlična gostiteljica, iznajdljiva ljubimka in najboljša prijateljica. Recept zanj nam je zaupal predsednik Društva barmanov Slovenije Aleš Ogrin.
- 1–2 barski žlički sirupa divjega hibiskusa
- 100 ml penine
- 1 cvet divjega hibiskusa
Priprava: V ohlajen kozarec za peneče vino nalij sirup in ga previdno dopolni s penino ter rahlo premešaj. S pinceto dodaj cvet divjega hibiskusa, nato boš z gosti lahko le še občudovala njegov razcvet na dnu kozarca in počasno barvanje penine od temno rdeče na dnu do bledo rožnate na vrhu.
Žlahtni mojito
- 6 listov mete
- nekaj rezin limete
- 40 ml brusnične vodke
- 40 ml limonovega bacardija
- curek sladkornega sirupa (enak delež vroče vode in sladkorja)
- 30 ml šampanjca
Priprava: V kozarcu zmečkaj metine liste, dodaj led, sok ene limetine rezine in preostale sestavine. Premešaj in uživaj!
Jagodičevec
- 60 ml vodke
- 30 ml sladkornega sirupa (enak delež vroče vode in sladkorja)
- 30 ml limonovega soka
- 1 žlica borovničeve marmelade
- curek penine
Priprava: Vse sestavine razen penine daj v mešalnik in nekaj sekund močno tresi, precedi v kozarec, poln ledenih kock, ter dolij peneče vino.
Besedilo: Petra Arula, fotografije: Shutterstock, Arhiv proizvajalcev, Lara Robby/Studio D