Najbolj prikupen in viralen videoposnetek kužka z ... naglasom? Prav si prebrala! (VIDEO)

28. 5. 2024
Najbolj prikupen in viralen videoposnetek kužka z ... naglasom? Prav si prebrala! (VIDEO) (foto: TikTok posnetek zaslona)
TikTok posnetek zaslona

Obljubimo, da ti bo tale lušten posnetek polepšal dan.

Na spletu je v teh dneh viralen uspeh doživel posnetek simpatičnega kužka pasme haski, ki je na posnetku, objavljenem na TikToku, dokazal, da tudi živali govorijo z enakim naglasom, kot njihovi lastniki. Številni so namreč prepričani, da tudi psi, tako, kot papige, oponašajo obnašanje svojih lastnikov, kar je v spodnjem posnetku dokazal tudi kuža, ki je splet nagovoril kar z italijanskim naglasom.

@aaronthehusky_ Ai commenti negativi “ ma che vuo?”😂#tiktoklover #tiktok #huskysiberianotiktok #husky #siberianhusky #husky #myhusky #viralvideo #tiktok ♬ suono originale - Antonia

Haski Aaron je torej zaradi svojih 'govornih' sposobnosti na TikToku zaslovel, saj si je le zgornji posnetek ogledalo več kot 8 milijonov ljudi. Njegova lastnica Antonia je na njegovem TikTok profilu sicer objavila še cel kup drugih posnetkov, ki dokazujejo, da njegov 'italijanski naglas' nikakor ni le naključje, ampak način, s katerim komunicirata.

Nad njegovimi sposobnostimi so se v komentarjih navdušili tudi drugi. "Zakaj se zdi, da tudi pes govori Italijansko," se je v komentarjih spraševal prvi. "Še nikoli nisem slišal psa z naglasom. Res je ljubko," je hitro dodal drugi.

Ne spreglej:

Kaj o tem pravi znanost?

Nekateri raziskovalci živalskega sveta so v preteklosti sicer že potrdili, da nekatere živali lahko čisto zares prevzamejo naglas svojih lastnikov. Center za pasje vedenje v angleškem mestu Cumbria je namreč odkril, da naglas pasjih lastnikov vpliva na način pasjega komuniciranja, saj naj bi psi prevzeli vokalne značilnosti iz svoje okolice. Študija iz leta 2000 je tako potrdila, da prav okolje, v katerem živijo, vpliva na to, kako lajajo in tulijo, saj naj bi njihovi zvoki oponašali tonsko mimiko njihovih lastnikov. Zanimivo, kajne?

Preberi tudi:

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec