Če boš upoštevala njegov nasvet, pirhi ne bodo imeli neprivlačnega sivega rumenjaka, pa še lažje se bodo olupili. 😉
Okej, kuhanje jajc in priprava pirhov spadata med eno tistih stvari, za katero bi vsaka gospodinja z lahkoto trdila, da tukaj pa reeees ne moreš zgrešiti.
No, po mnenju slovenskih kuharjev to ne drži čisto, saj so naši novinarki nedolgo od tega razkrili, da približno 90% Slovencev jajca za pirhe ne kuha pravilno.
Se je tudi tebi že kdaj zgodilo, da se je rumenjak v pirhih spremenil v neprivlačno sivo barvo? Ali pa da so se tvoji pirhi nenormalno težko lupili? No, potem je to že prvi dokaz, da tudi ti spadaš v teh 90%.
Če te zanima, kako se temu izogniti, potem beri dalje.
Pirhi se težko lupijo ...
... ker si za kuhanje uporabila sveža jajca. Vsak namreč ve, da se sveža jajca veliko težje lupijo, saj membrana, ki jajca ovija, preprosto ni dovolj zrela in se trdno drži lupine. To se potem navadno konča tako, da z lupino skupaj odtržeš še lep kup beljaka, od jajca pa ti na koncu ostane bore malo.
Ne spreglej:
Najbolje je, da so jajca, ki jih boš uporabila za pirhe, stara med tri do pet dni. Saj nam pri tem ni potrebno poudarjati, da morajo biti pravilno shranjena, kajne?
Siv rumenjak nastane ker ...
... ker si jajca absolutno predolgo kuhala v vreli vodi. Jajca bi za najboljši rezultat morala položiti v hladno vodo in jih pripeljati do vretja ter nato odstaviti iz ognja. V vroči kopeli jih nato pusti namakati približno 15 do 20 minut
Pomembno je tudi, da za kuhanje jajc izbereš dovolj veliko posodo; jajca morajo biti v njej naložena v enem sloju in nikakor eno na drugo, saj se v tem primeru lahko skuhajo neenakomerno.
Morda te zanima še: Michelinov chef razkril, kako doma pripravi najboljši PIRE na svetu (za prste obliznit, ti povemo) 😉
Preberi tudi: Njami! Zate imamo recept za najboljši 'french toast', ki ga moraš res preizkusiti