Ne boš verjela, v katerem slovenskem mestu so včeraj PRVI prižgali praznične lučke

12. 11. 2024
Deli
V Kopru so včeraj za kratek čas prižgali praznične luči. (foto: Profimedia)
Profimedia

Tako zgodaj še nobeno mesto v zgodovini samostojne Slovenije ni prižgalo prazničnih lučk. Se ti zdi ideja super ali totalno prezgodaj? 

Le še dobra dva tedna nas ločita od začetka veselega decembra in trenutka, ko bo večina slovenskih mest končno prižgala svojo praznično okrasitev. Z letnim časom je v teh dneh sicer začelo sodelovati tudi vreme, saj so se temperature po državi po zares dolgi indijanski jeseni zdaj končno začele spuščati v normalno stanje, zato ni dvoma, da številni že komaj čakajo malce prazničnega vzdušja. 

Te morda zanima tudi:

No, tega so bili včeraj prvi deležni prebivalci Kopra, katere je v mestnem jedru zvečer presenetil prižig prazničnih lučk. A ne skrbi - tudi v Kopru prazničnih lučk še niso čisto zares prižgali, saj so vzdušje praznikov za en dan pričarali z namenom snemanja promocijskega filma za letošnji paneton Esenca Istre, ki je posvečen praznovanju 1500-letnice mesta Koper.

Tako je praznično dekoracijo v Kopru ujel eden od uporabnikov Instagrama:

Ne boš verjela, v katerem slovenskem mestu so včeraj PRVI prižgali praznične lučke
Instagram.com/kopercapodistria

Kot poroča portal Primorske novice, so v podjetju Vinakoper med pandemijo razvili zamisel o novem produktu, ki bi v enem združil lokalne sestavine, tradicijo in okuse Istre. Rodila se je ideja o panetonu z imenom Esenca Istre, v preteklosti pa so paneton že dvakrat zasnovali v sodelovanju s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem. Letos se pod tole sladko kreacijo sicer podpisuje Filip Matjaž iz portoroške restavracije COB, edine restavracije v slovenskem delu Istre, ki si je na zadnjem izboru prislužila michelinovo zvezdico.

Novemu panetonu v last so včeraj torej snemali promocijski film, v katerem igralka in televizijska voditeljica Ula Furlan po Kopru išče bisere, ki jih Filip Matjaž slednjič poveže v ogrlico. Več podrobnosti o promocijskem filmu tudi ustvarjalcem Primorskih novic pri Vinakoper sicer niso želeli izdati.

Omenjene panetone bodo sicer spekli v beneški slaščičarski delavnici Dolci Palmisano, ki bo leta 2026 prav tako slavila okrogel jubilej, 100-letnico delovanja. Na voljo jih bo le 1500, naročila zanj pa že sprejemajo. Zanj boš morala odšteti 38 evrov.

Novo na Metroplay: Lia Zuljan in Milena Gasparin o ustvarjanju UGC vsebin, njuni karierni poti in konkurenci