Si želiš svojo kreativnost izraziti na nekoliko drugačen način? Zdaj imaš priložnost! Izraziš jo lahko skozi hrustljavo skorjo in mehko sredico – tako je, spečeš lahko najbolj kul in inovativen kruh ter se poteguješ za super nagrade.
Fala Slonček te vabi, da se mu pridružiš na natečaju v peki kruha NAJ FALA KRUH 2023. Izbirali bomo najboljše kruhe v treh kategorijah: beli kruh, mešani kruh in kruh iz posebnih mok – ravno slednja kategorija je priložnost, da ustvariš nekaj novega, drugačnega in postaneš pravi pekovski »rockstar«. Seveda pa ni nič narobe, če se držiš tradicije in se na tekmovanje prijaviš s klasičnim belim ali mešanim kruhom.
3 razlogi, zakaj je peka kruha kul
Peka kruha je priložnost za eksperimentiranje z različnimi sestavinami – od čilija, do pršuta, različnih zelišč … Pusti domišljiji prosto pot!
Hrustljavi in dišeči kruh je poleg tega, da je zelo okusen, tudi izredno fotogeničen. S fotografijami svojega zmagovalnega kruha lahko tako popestriš svoj Instagram profil.
Ob degustiranju pekovskih mojstrovin, ki jih boš ustvaril/a, bodo uživali tudi tvoji prijatelji. Hkrati pa je to priložnost, da spoznaš nove prijatelje, ki so tako kot ti začeli svojo pekovsko avanturo.
Vzemi pekač v roke in pokaži, kaj znaš!
Na natečaj se lahko prijaviš do 9. oktobra, tako da pošlješ recept svojega kruha ter svoje ime in priimek na fala.sloncek@gmail.com ali na Facebook stran Fala Slonček. Svojo pekovsko mojstrovino nato prineseš na ocenjevanje in razstavo kruhov, ki bo v soboto, 14. oktobra, v Ljubljani. Zabavni program z razglasitvijo zmagovalcev bo povezoval in glasbeno popestril duhoviti kantavtor Robert Petan. V prijetni družbi ostalih ljubiteljskih pekov pa si boš lahko izmenjal/a tudi drobne skrivnosti domače peke.
Več o natečaju najdeš na www.kruhinpotica.com ali na Facebook strani Fala Slonček.