Od vseh receptov, ki smo jih pripravile po navodilih Meghan Markle, nas je tale najmanj prepričal, pa še to zato, ker se nam zdi, da kokos v paradižnikovo mezgo ne paše najbolj.
No, ker mislimo, da bo morda prav tebi všeč, s teboj delimo recept, ki ga je pred časom na svojem blogu The Tig delila Meghan. ;)
Potrebujemo:
400 g kokosovega mleka
430 g paradižnikove mezge
3/4 svežega ingverja
1 žlička čilijevih lističev
sol in poper
1 velika butternut squash buča
2 jajčevca
3 žlice miso paste
Rjavi riž
Postopek:
1. Pečico segrej na 200 stopinj.
2. V posodi zmešaj kokosovo mleko, paradižnikovo mezgo, zmlet ingver in čili lističe. Dodaj še sol in poper ter pusti da zavre.
3. Med tem se loti priprave buče in jajčevcev; oboje nareži na manjše kockice. Dodaj ju v mešanico kokosovega mleka in paradižnika.
4. Zdaj posodo z jajčevci, bučo in kokosovo mešanico postavi v pečico za 30 minut. Po pol ure v posodo dodaj še miso pasto in koriander, ter jo postavi v pečico še za pol ure.
5. Jed je pripravljena, ko se buča zmehča.
6. Curry postrezi z rjavim rižem, ostanke pa z lahkoto shraniš v hladilnik z zamrzovalnikom ali skrinjo.
Fotografije: Kaja Berlot