Ga boš danes pripravila za kosilo? Potem sledi njegovemu receptu in vsi te bodo spraševali, kaj si tokrat naredila drugače.
Krompir je ena tistih čudežnih rastlin, ki so dobre v kakršni koli obliki že - v obliki čipsa, kuhan v kropu, pečen v pečici ali pa cvrt na olju. Vedno je dober. Ved-no.
A včasih se zdi, da ga v Sloveniji še najraje pripravljamo v obliki pireja. In čeprav se vsaki gospodinji zdi, da je krompir pire izredno enostavno pripraviti, ter da za to ne potrebuješ nobenega posebnega recepta, se michelinov zvezdnik Joël Robuchon verjetno ne bi strinjal s tabo.
Ne spreglej:
Tale chef francoskega rodu, katerega so pri Gault&Millau označili tudi za chefa stoletja, je s pripravo svoje različice pireja namreč zaslovel po celem svetu, najbolj zanimivo pa je, da v pripravo v resnici ni vključil prav nobene sestavine, ki je tudi ti sicer ne bi uporabila.
Kje je torej trik?
Skrivnost se skriva v količini masla, saj ga je v njegovem receptu toliko, kolikor je krompirja (za 500g krompirja moraš torej dodati 500g masla). Poleg krompirja in masla boš za ta recept sicer potrebovala le še mleko in sol, ter nekaj poslušnosti.
Pireja nikoli ne pripravljaj s paličnim mešalnikom, temveč ga vedno pretlači s tlačilko za krompir - in to dvakrat.
Vse skupaj si sicer lahko pogledaš tudi na spodnjem posnetku:
View this post on Instagram
No, pa dober tek!
Morda te zanima še: Ta 3 horoskopska znamenja si običajno ne želijo imeti otrok (in ne razmišljajo o potomstvu)
Preberi tudi: Delovna akcija: Družina Tomažič pred kamere, zaradi negativnih komentarjev Sonja ne spi
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc