Gre za dve ljubljanski restavraciji, kateri zagotovo poznaš.
V ljubljanskem Hotelu Slon so razglasili najboljše po izboru Gault&Millau Slovenija za leto 2023, med njimi pa sta tudi restavracija PEN KLUB in restavracija Strelec.
Med zasluženimi kulinaričnimi nagradami sta torej tudi dve ljubljanski restavraciji - restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem in PEN KLUB Restavracija, ki jo vodi chef Mojmir Šiftar.
Restavracija Strelec je ocenjena s 17/20, kar pomeni štiri klobuke, medtem ko je PEN KLUB Restavracija prepričala s 15/20 in bila nagrajena s 3 klobuki.
V restavraciji Strelec napovedujejo kulinarični festival za vse ljubitelje hrane. "Govoriti o konkretnih jedeh tu nima smisla, saj chef prihaja na dan z vedno novimi domislicami, kombinacijami okusov, tekstur in barv, poudarek je vedno na sezonskih jedeh, svežih sestavinah in presenetljivih kombinacijah – kot je na primer detelja povrhu junijske sladice. Zaupajte se mu, zagotovo ne bo zadnjič," pravijo v restavraciji Strelec.
Tudi PEN KLUB obljublja svojevrstno gurmansko popotovanje: "To ni navaden obed, ampak kulinarično popotovanje v svet užitka, kjer se prepletajo kompleksni okusi, odlično vino in nepozabne zgodbe starega Pen Kluba. Ker iskrivi in pomlajeni Pen Klub ponuja drugačno kulinarično izkušnjo, ga je vredno še kdaj obiskati."
Preberite tudi: Odvetnica za ločitve razkriva: Moški s TEM poklicem so najhujši možje (ufff!)
Fotografije: Promocijsko gradivo, Profimedia
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi