Nam je res noro okusna! 😋
V teh dneh se je na mizah slovenskih domov znašlo res res res veliko jajc. Če si jih v trdo kuhani obliki zdaj že močno sita, lahko iz njih pripraviš slastno italijansko jajčno omako, ki si jo boš z veseljem pripravila tudi v preostalih delih leta.
Ne spreglej:
- Velika noč: To naj bi bil najboljši RECEPT za kuhano šunko v testu (sočna in slastna)
- TRIK: Tako popolno skuhaš velikonočna jajčka (lupinica bo ostala cela, rumenjak pa čudovito rumen)
Govorimo o italijanski jajčni omaki bolzanina, ki izvira iz italijanske regije Alto Adige. Ime je dobila po glavnem mestu te regije, mestu Bolzano, navadno pa se jo postreže z beluši.
Potrebovala boš:
- 4 trdo kuhana jajca
- 100 ml sončničnega olja
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici juhe
- 2 čajni žlici vinskega kisa ali limone
- sol in poper
- drobnjak
Tako pa jo pripraviš:
1. Kuhana jajca prepolovi in loči rumenjake od beljakov.
2. Rumenjakom dodaj najprej žličko olja in jih zmečkaj. Nato dodaj še preostanek olja in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom
3. Zdaj primešaj še kis, juho in gorčico.
4. Beljake drobno nasekljaj in jih dodaj rumenjakom. Začini s soljo, poprom in drobnjakom.
Preberi še: Priznaj, da TEGA dela hladilnika nisi še nikoooli očistila 🙊 (pa bi ga morala!)
Priporočamo tudi: TA slovenska vasica je tako OČARALA naše sosede, da so jo poimenovali kar slovenska Toskana
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi