Recept: Ko ne boš vedela, kam z jajci, pripravi to slastno italijansko jajčno omako

Nam je res noro okusna! 😋

30. 3. 2024
Recept: Ko ne boš vedela, kam z jajci, pripravi to slastno italijansko jajčno omako (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

V teh dneh se je na mizah slovenskih domov znašlo res res res veliko jajc. Če si jih v trdo kuhani obliki zdaj že močno sita, lahko iz njih pripraviš slastno italijansko jajčno omako, ki si jo boš z veseljem pripravila tudi v preostalih delih leta.

Ne spreglej:

Govorimo o italijanski jajčni omaki bolzanina, ki izvira iz italijanske regije Alto Adige. Ime je dobila po glavnem mestu te regije, mestu Bolzano, navadno pa se jo postreže z beluši.

Potrebovala boš:

  • 4 trdo kuhana jajca
  • 100 ml sončničnega olja
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici juhe
  • 2 čajni žlici vinskega kisa ali limone
  • sol in poper
  • drobnjak
  •  

Tako pa jo pripraviš:

1. Kuhana jajca prepolovi in loči rumenjake od beljakov. 

Ste vedeli, da je Charlie Chaplin najmlajšega sina dobil pri 73 letih? Kako je videti danes

2. Rumenjakom dodaj najprej žličko olja in jih zmečkaj. Nato dodaj še preostanek olja in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom

3. Zdaj primešaj še kis, juho in gorčico.

4. Beljake drobno nasekljaj in jih dodaj rumenjakom. Začini s soljo, poprom in drobnjakom.

Preberi še: Priznaj, da TEGA dela hladilnika nisi še nikoooli očistila 🙊 (pa bi ga morala!)

Priporočamo tudi: TA slovenska vasica je tako OČARALA naše sosede, da so jo poimenovali kar slovenska Toskana

Novo na Metroplay: Pot deklet do prvih 10 km – Triglav tek 2025