Poleti zamenjaj obilnejše obroke z lahkimi prigrizki. Recept za poletne kruhke z rukolo in paradižniki nam je zaupala Ana, ena najbolj priljubljenih kulinaričnih blogerk pri nas. Priprava naslednje okusne jedi ti ne bo vzela več kot pet minut.
Kaj potrebuješ?
- 100 g rukole
- 50 g pinjol
- ½ žličke soli
- 0,4–0,5 dcl dobrega olivnega olja
- 5 sušenih paradižnikov v olju
- 2 žlički parmezana
- bageto
- kozji sir (po želji)
- timijan
Kako se lotiš?
Paradižnike vzemi iz olja in jih dobro odcedi. Pomagaš si lahko s papirnato brisačo.
Rukolo operi in malce osuši. V mešalniku zmešaj rukolo, pinjole, sol in olivno olje, nato pa dodaj še paradižnike in dve žlički sveže naribanega parmezana.
Vse še enkrat dobro zmešaj in pesto je narejen. Namaz lahko daš v kozarček in hraniš v hladilniku.
Nato nareži bageto, jo na ponvi brez olja malce popeci, nadevaj s pripravljenim pestom, po vrhu pa posuj malce kozjega sira in timijana.
Še več slastnih receptov najdeš na Aninem blogu www.cinnamonandthyme.com in na Lisini spletni strani.
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc