Kaj potrebuješ?
- 100 g rukole
- 50 g pinjol
- ½ žličke soli
- 0,4–0,5 dcl dobrega olivnega olja
- 5 sušenih paradižnikov v olju
- 2 žlički parmezana
- bageto
- kozji sir (po želji)
- timijan
Kako se lotiš?
Paradižnike vzemi iz olja in jih dobro odcedi. Pomagaš si lahko s papirnato brisačo.
Rukolo operi in malce osuši. V mešalniku zmešaj rukolo, pinjole, sol in olivno olje, nato pa dodaj še paradižnike in dve žlički sveže naribanega parmezana.
Vse še enkrat dobro zmešaj in pesto je narejen. Namaz lahko daš v kozarček in hraniš v hladilniku.
Nato nareži bageto, jo na ponvi brez olja malce popeci, nadevaj s pripravljenim pestom, po vrhu pa posuj malce kozjega sira in timijana.
Še več slastnih receptov najdeš na Aninem blogu www.cinnamonandthyme.com in na Lisini spletni strani.
Novo na Metroplay: “Ljubljana ni najbolj varno mesto za vsa moja stilska izražanja!” | Metro minutke X Glasovi ponosa