Kaaj?! Priljubljena platforma za dostavo hrano nepričakovano sporočila, da se poslavlja od Slovenije

30. 4. 2024
Deli

Za prenehanje poslovanja v Sloveniji so se odločili po ponovni oceni njihovih prednostnih naložb, sporočajo.

Podjetje Glovo, ki je podobno kot Wolt omogočal dostavo iz restavracij in trgovin, od desetega maja ne bo več delovalo v Sloveniji, piše v elektronskem sporočilu, ki so ga danes prejeli njihovi uporabniki.

Ne spreglej:

"Odločitev o prenehanju poslovanja v tej državi temelji na ponovni oceni naših prednostnih naložb," so pojasnili in dodali, da bodo 10. maja storitve še izvajali kot ponavadi, ekipa za pomoč strankam pa bo svoje storitve podaljšala do 31. maja in jim pomagala pri vseh morebitnih vprašanjih. Podjetje se zahvaljuje za vsa naročila slovenskih uporabnikov na aplikaciji in so hvaležni za priložnost, da jim lahko v njihovih krajih dostavljali tako hrano kot živila.

Posnetek zaslona

Nezadovoljni dostavljalci?

Podjetji Wolt in Glovo sta bili sicer v zadnjem času pod drobnogledom zaradi nezadovoljstva dostavljalcev, ki so ustanovili sindikat in večkrat tudi stavkali. Pogoji njihovega dela naj bi bili nestabilni, plačilo pa vedno nižje. Delo poteka na prostem in ob vseh vremenskih razmerah: v dežju, snegu, temperaturah pod ničlo, poleti na žgočem soncu in temperaturah, ki presegajo 35 stopinj, pa tudi na močnem vetru. Delajo ob vikendih in praznikih, od jutra do poznega večera, in so izpostavljeni poškodbam v prometu, je pred časom delo za obe platformi opisal eden od dostavljalcev.

Zahtevali so sklenitev podjetniških kolektivnih pogodb z obema podjetjema, da bi se njihov položaj uredil sistemsko in trajno. Glovo naj bi imel sicer v prestolnici nekje med 200 in 300 aktivnih dostavljalcev, Wolt pa okoli 500. 

Vir: Metropolitan.si

Morda te zanima še: Raiven redko govori o svojem izbrancu, a tokrat je razkrila, kaj točno počne

Preberi tudi: Matej Zemljič zaradi TEGA razloga skoraj zavrnil nastop v prizoru (potreboval je prav posebno pomoč)

Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc