Ohranili pa bodo tudi svoj okus in svežino! 🍪
Božični čas je čas piškotkov in nič ne naredi adventa slajšega kot domače dobrote. A vsaki pridni gospodinji se je večkrat zgodilo, da je njeno drobno pecivo, ki je lepo pripravljeno čakalo na božični teden, medtem postalo trdo in suho. S preprostim trikom pa bodo tvoji božični piškoti dlje ostali sveži in lepo mehki ter "zdržali" ves božični čas.
Zagotovo te zanima še:
- Tako danes izgleda igralec, ki je pred leti zaigral v enem izmed najbolj KULTNIH božičnih filmov
- To sta 2 astrološki znamenji, ki ju vedno nekaj moti in se ne moreta vzdržati kritik ali pripomb
Za to ne boš potrebovala kupiti nobenega posebnega pripomočka, ki bi ohranjal svežino (če si strastna pekovka, verjetno že imaš različne škatle za piškote) – verjetno pa imaš tudi vse, kar potrebuješ, že doma! In to je ... navadno jabolko. Nareži nekaj tankih rezin jabolka. Piškote daj v škatlo, ki se dobro zapre. Skrivnost je v vlažnosti jabolka: piškoti jo vpijejo in ostanejo čudovito mehki in sveži.
Da bo trik z jabolki deloval optimalno, moraš poskrbeti, da bodo prav vsi koraki narejeni tako, kot je treba:
- Redno menjaj krhlje jabolk. Krhlje jabolk menjaj vsaka dva dni, da preprečiš nastanek plesni.
- Kako spraviti rezine jabolk v škatlo? Jabolčnih rezin ne polagaj neposredno na piškote, ampak za podlago uporabi kos papirja za peko. Tako boš preprečila, da bi piškoti prevzeli jabolčni okus.
- Škatlo dobro zapri. Vedno uporabi nepredušno škatlo za piškote, da zadržiš vlago v njej.
Zakaj pa je trik z jabolki tako zelo učinkovit? Piškoti sčasoma izgubijo vlago in postanejo suhi. Jabolko nenehno sprošča vodo, ki jo piškoti absorbirajo. To načelo deluje podobno kot kruh, ki ga želiš ohraniti svežega. Trik je še posebej učinkovit pri hitro sušečih pekovskih izdelkih, kot so vanilijeve žemljice, cimetove zvezdice ali piškoti s kislo smetano.
Vir: Miss24
Novo na Metroplay: “Če narediš veliko, lahko izbereš najboljše” | DAVID TAVČAR, ELLE DEKOR 2024